lauantai 27. marraskuuta 2010

Jo joulua odotellessa..

Päätin kokeilla tikulla jäätä ja testasin mahtuuko ensimmäinen joululahjaylläri saajansa päähän. No mahtui, mutta ihan pikkaisen jäi vajaaksi, joten pöh. Menee sitten hyväntekeväisyyteen. Mahtuu meinaan jollekin pienempipäiselle ja saa varmasti lämpimäksi niin korvat kuin mielenkin.
Lankana Dropsin Alpaca tuplana ja puikot muistaakseni 4. Ohje on paljon käytetty Sara Amoroson Who?. Ihana tehdä, noista pöllöistä tulee suloisia vaikka teinkin melkoisen tiukalla käsialalla.

Joululahjat etenevät hitaaseen tahtiin. Galileo mittens osoittautui vaikeaksi ja langat vaikeasti toisistaan erottuviksi. Toisaalta olin ajatellut tehdä hanskat jotka päivänvalossa näyttäisivät erilaisilta kuin pimeässä. Siinä olen selkeästi onnistumassa..
Ei mikään ylpein projektini. Teen aina liian tiukkaa kuvioneuleessa, siksi en ole vielä kertaakaan tehnyt tekniikalla mitään valmista. Mutta nuo aion saada valmiiksi! Tuossa siis ensimmäinen hanska ensin kämmeneltä, sitten selkäpuolelta. Selkeästi näkyy että lanka kinnaa. Ehkä höyrytys sitten auttaa. Näissäkin lankana Dropsin Alpaca ja puikot kolmoset.

Kummitytön lahjakin on jo melkein puolivälissä. Siinä Lankana ei ole Alpaca vaan peittoprojektista ylijääneitä lankoja, eli Gjestalin Jannea. Aika jees. Ohje on Rebecca Dangerin Daphne and Delilah. Tulee melko hillitty versio, mutta menköön. Ainakin Äiskämonsterin ajattelin saada valmiiksi, voi olla että pikkumosteri jää tekemättä kun kummineitikin on vielä niin pieni että syö sen suihinsa.

Viimeiseksi tämän päivän jutuksi ajattelin näyttää teille minne rahani katosivat eilen. Kävimme Helsingin messukeskuksessa Käsityömessuilla ja ostin muutaman langan. Ilun Handua oli tarjouksessa ja Araucanian Ranco Multista sattui käteen juuri se kerä jota olen aina toisinaan ihaillut. Sekin alessa. Toki ostin juttuja myös töihin, olihan tuo tavallaan myös työtehtävä. Niistä lisää ehkä myöhemmin. Mutta tässä kuvia meille muuttaneista ihanuuksista.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kaikki kaverieni vauvat osa II ja muita tarinoita

Ostin eräästä lopettavasta liikkeestä Tapiolasta paljon hamppulankaa ja päätin tehdä niistä tiskirättejä. Vanhat kun alkavat olla jo huonossa kunnossa. Tässä niistä ensimmäinen, ei tosin ihan niissä väreissä kuin päivänvalossa. Lankana oli romanialainen Ecolutionin 6-säikeinen lanka ja vitosen koukku. Lanka on kaksinkertaisena. Lanka on itsessään melko karkeaa, sopivaa juuri rätteihin. Seuraavan kudon, katsotaan mitä siitä seuraa.

Ja tässä yhteistyömme toinen hedelmä: vauvanpeitto numero kaksi. Tässä kuvassa vielä blokkaamaton ja langanpätkä kurkistaa tuolta nurkasta. Silti hieno, eikö totta? Onnistui mielestäni paremmin kuin edellinen, ainakin noiden saumojen puolesta. Soihtu siirtyi seuraavalle tekijälle ja hän ompelee taustakankaan kiinni. Jipii, iso homma on nyt tehty!

Joulun alla on yleensä kovin kiireistä neulerintamalla(kin). Itsehän olen päättänyt tehdä huiveja, hanskat sekä muutaman neulotun lelun lahjoiksi. Saa nähdä montako ehdin sitten oikeasti tehdä. Ehkä ne hanskat ja mahdollisesti jonkun huivinkin. Lelut, nojaa. Katsotaan. Ne kun pitäisi täyttääkin. Mutta voiko näitä muka olla tekemättä? Niin suloiset: Daphne and Delilah. Siskolle päätin tehdä Gnarled Oakwoodsin ja isoveljelle Galileot. Ensimmäinen hanska on jo puolivälissä, mutta pelkään että niistä tulee liian pienet. En osaa tehdä kuviohanskoja. Teen aina liian kireää käsialaa. Argh. Voi tätä luomisen tuskaa :)

maanantai 15. marraskuuta 2010

Kauppareissulla

Kävin joululahjalankaostoksilla. Mukaan lähti kolmea eri väriä alpakkaa sekä merinoa. Sinne se palkka sitten upposi..
Aivan ihanan pehmeää lankaa. Tästä tulee hieno lahja! Vauvamerinoa <3
Ostin myös muun väristä kuin valkoista, mutta en jaksanut ottaa sellaista hienoa kuvaa kaikista. Näistäkin tulee joululahja. Taustalla ihana Wii-tasapainolauta. Sillä on taas joogattu viimeaikoina.
Ensimmäiset sukanvenyttäjät. Vielä hieman hankalan malliset, mutta ihan suht toimivat. On näillä jo vähän kokeiltu miten sukka venyy..

Hanskoja ja huiveja alan siis tuottaa. Kivoilla ohjeilla. Jatkoa seuraa.

perjantai 12. marraskuuta 2010

Herkkiä sävyjä

Tämän päivän aiheena tuntuvat olevan herkät ja naiselliset värit. En tiedä miksi.

Terra on ollut käytössä jo hetken aikaa, mutta sain kuvat otettua vasta hetki sitten.
Kaunis. Minusta ainakin. Väri on kiva, vaikka huivista tulikin vähän liian pieni. Kaulaanhan tuo menee, että siinä käytössä on kyllä hyvä.
Tämä on varsinainen ikuisuusprojektini. Olisinkohan aloittanut tämän yläasteella, siis yli kymmenen vuotta sitten! Kaulahuivia olen yrittänyt siis tehdä. Löysin muutaman muunkin lankakerän jota en ole kaivannut. Pitäisi selkeästi käydä läpi nuo laatikoissa olleet teiniajan tavarat nopeammin..

Olen muutenkin tehnyt pois projekteja joita olen aloittanut. Tai ainakin pyrkinyt siihen. Eilen sain toisen Syksysukan valmiiksi. Samoin käytin lahjoituksena saatua lankaa yhteen joululahjaan jonka tein muutamassa päivässä. Kuvia saapuu vasta joulun jälkeen, sillä ehkäpä lahjan saaja käy välillä vakoilemassa täällä päin :D Yhden sukkaparin kanssa olen kadottanut puikon ja tietenkin se on se ainoa puikko jota ei ole ylimääräisiä. Ei muuta kuin etsimään viikonlopun aikana.

perjantai 5. marraskuuta 2010

Vasenkätisen vollotusta

Olen Terran viimeisessä vaiheessa, tai siis toisiksi viimeisessä. En löytänyt vasurille youtubevideota aiheesta Elizabeth Zimmermann's Sewing Bind-off, joten päätin tehdä itse kuvatutoriaalin. Ehkä siitä on teille muillekin apua. Ja minulle jatkossa (pahoittelut kuvanlaadusta, luonnonvaloa ei näytä riittävän enää mihinkään edes kotosalla).
Kun päättelet, otat ensin lankaa tarpeeksi pitkän pätkän (Jaredin ohjeessa sanottiin kolme kertaa päättelypätkän mitta). Ota kaksi ensimmäistä silmukkaa käsittelyyn, vedä lanka näiden kahden silmukan läpi kuvan osoittamalla tavalla ja pidä molemmat vielä puikolla.
Kun lanka on vedetty kahden silmukan läpi, ota ensimmäinen silmukka käsittelyyn. Vedä lanka läpi kuvan osoittamaan suuntaan ja sen osoittamalla tavalla. Pudota kyseinen silmukka puikolta. Aloita homma alusta.

Hankalinta itselle kaikissa oikeakätisten jutuissa on suunnat. Muistan nimittäin suunnat niin hyvin etten osaa niitä päässäni heti muuntaa. Samoin jos ohjeessa sanotaan oikea puikko, en osaa aina mieltää sitä vasemmaksi. Aloittaessani huivien neulomisen viitisen vuotta sitten, oli minulla vaikeuksia lukea taulukkomuotoon tehtyjä ohjeita. Ihmettelin aina miksi huiveistani tuli erilaisia kuin muilla. Lopulta tajusin lukeneeni niitä väärään suuntaan. Kaikki kavennukset olivat siis väärin päin. Ongelmia ovat aiemmin tuottaneet myös kitarasointujen sointukirjat. Ne kun ovat oikeakätisille ajateltu. Joskus kahviloissakin on ajateltu vain oikeakätisiä. Kahvit ovat tietyssä kohdassa jonotusta suhteessa kassaan. Säätöä vasurille mutta ah, helppoa oikeakätisille. Pieniä asioita joihin voisi panostaa.

Voi tätä elämän ihanuutta.

P.S. Tässä teille oikeakätisille hieno video siitä miten päättely tulee tehdä, vasurilla (olin etsinyt selkeästi väärillä avainsanoilla :P ):  Left Handed Sew Bindoff

maanantai 1. marraskuuta 2010

Sairasloma

Taas sairasloma. Höh. Ja tällä viikolla kaikki työt vielä kaatuvat päälle. Argh.
Tässä muuten kuva tyttösukista, jotka otin työn alle leirillä. Yritän ihan tosissani päästä eroon Novitan langoista pieni kerä kerrallaan ja yhdistelen niitä muihin lankoihin joiden olen antanut marinoitua varastossa hetken aikaa.

Lankana siis Novitan Wool ja jokin Berliinistä tuotu lanka jonka nimeä en enää muista. Puikot neloset. Yksi on jo tehty, toinen on puolivälissä.