torstai 31. maaliskuuta 2011

Näitä on täällä ihan pipona

Tapiola on päässyt kivaksi osaksi neulojien kulttuuria.Erilaisia neulegraffitteja kun löytyy ympäri keskustaa.Tämä löytyi Stockan ovesta, bussipysäkin kohdalta. Piristävät kummasti päivää!
Published with Blogger-droid v1.6.8

maanantai 28. maaliskuuta 2011

SNYn paketti maaliskuulta

Tänään postikaveri toi meille paketti-ilmoituksen ja käväisin hakemassa omani töihin mennessä. En tietenkään jaksanut odottaa kotiin asti, vaan parkkeerasin matkalla kahvilaan hetkeksi ja avasin paketin.
Tämmöistä löytyi: Silkkilankaa, suklaata, neuloja (jipii, mä aina kadotan näitä!), koristustarvikkeita ja kynttilöitä.

Ensin kun kurkkasin pakettiin, mietin "o-ou, karvalankaa." Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoitti että tuohan on käyttökelpoista! Väritkin ovat hauskat. Käsintehtyä nepalilaista lankaa mikäli oikein ymmärsin. Kortissa sainkin jo yhden mahdollisen käyttötarkoituksen, täytyy miettiä sitä. Lankaa on 100g/80m eli aivonystyrät vaan pyörimään. Kynttilät ovat suloisia, pääsiäisteemaisia. Suklaakin on yksi mun lemppareista. Namnam.

Kiitos jälleen kerran SNY, tykkäsin paketistasi!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Jedimestari

Tämmöinen kaveri odotti tänään kotosalla kun tulin ovesta:
Se puhuu ja seisoo omilla jaloillaan. Ehkä paras myöhästynyt joululahja! Kyllä mies tietää mikä on mun mielestä kivaa!

Tämmöistä on kotosalla, kälyn tekemää. Päätimme tehdä yhdessä hanskat. Samasta langasta kumpikin oman näköiset. Saa nähdä miten minä päätän tätä käyttää, käly pisti puikot heilumaan jo viikkoja sitten. Mulla on ehkä tän kanssa vielä ajatus kesken. Pahoittelut ekstrahuonoista kuvista!

Vasa-sukat etenevät kivaan tahtiin. Toinen kantapää on jo muotoutunut.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Pikavisiitti Manner-Eurooppaan

Kävimme taas päiväreissulla Viron puolella kavereiden kanssa. Päivä oli säätiedotuksesta huolimatta suhteellisen aurinkoinen ja sopivan lämmin. Suomessa oli nähtävästi mennyt vähän rankemman kelin päiväkaavan mukaan.

Viimeksi langat jäivät väliin, mutta tällä kertaa pääsimme jopa lankakaupoille asti. Karnaluksissa emme käyneet vaan päädyimme muutamaan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan kauppaan. Toisille porukastamme paikat olivat uusia, itse olin käynyt molemmissa kaupoissa jo aikaisemmilla reissuilla. Uusia juttuja oli kuitenkin tullut molempiin. Erityisesti toisessa kaupassa hinnat olivat laskeneet, keriä sai todella halvalla mikäli piti akryylistä ja muusta sellaisesta. Itselleni jäi kaupasta vähän huono maku, tuntui että myyjä koko ajan yritti pakkomyydä tavaraa. En kuitenkaan edes pakolla osta itselleni huonoa lankaa homehtumaan nurkkiin.
Toisessa kaupassa taas oli paljon kivoja vironvilloja. Onhan niissä karkeutta, mutta voi vitsi mitä värejä! Täällä avasimme kukkaromme nyörit ja kaikki ostivat kotiinviemisiä.
Minä päädyin kasvattamaan lankavarastoani näille ihanuuksilla. Ajattelin tehdä pitkät raitasukat. Hinta ja laatu olivat kivasti tasapainossa, joten mikäs tässä. Noin yleisestikin hintataso on vielä Suomea halvempaa, joka miellytti erityisesti minun kovin pientä ja tyhjää lompakkoani.

Minusta nuo värit ovat jotenkin ihanat yhdessä. Näen jo mielessäni miten raidoitan ja hymyilen sohvan nurkassa.. Projekti saa kuitenkin odottaa vielä sitä että puikkoja vapautuu ja muita projekteja valmistuu.

Neljästä naisesta kaksi kantoi mukanaan keskeneräisiä neuleita. Minulla puikoilla oli tilaussukat ystävälle, joka käy tällä hetkellä koulua Vaasassa. Ajattelin sukat saada valmiiksi niin että niitä voisi jo siellä ollessa käyttää. Koska hän on koko porukkamme ystävä, päätin aloitta sukat tällä matkalla. Näin sain vähän neuvoja siitä miten voisin raidoittaa sukat juuri kaverin mieliksi. Vinkkejä sainkin kivasti!

Laivan kahvilassa, paluumatkalla muotoutui jo varsi. Lankana se maanantaina ostamani Ville. Edelleen ihanan pehmeä sukkalanka, en ymmärrä miten siitä on tehty noin pehmeää. Kivat sukat tulossa ehdottomasti.

Täytyy sanoa että stressittömän päivämatkat pelastavat paljon. Vaikka pitikin herätä klo 5.30 ehtiäkseen laivaan, oli se sen arvoista. Muutaman päivän aikana olen vanhentunut varmaan viisi vuotta kun olen joutunut kommentoimaan ja selittelemään asioita jotka eivät meidän firman asioihin edes kuulu. Onneksi tuli vapaapäiviä tähän väliin, yritän olla kommentoimatta, kurkkimatta tai edes ajattelematta asiaa. Maanantai koittaa sitten aikanaan.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Blogi 1v!

Blogini on tänään tasan vuoden vanha! Huraa! En ajatellut että jaksaisin päivättää näinkin pitkään. Ja into vaan kasvaa!

Blogin perustamisen syy on kaikonnut erilaisiin seikkoihin, mutta toisaalta olen löytänyt tämän avulla mukavan tavan miettiä ja kuvata omia tekemisiäni. Yritän pitää blogini vapaana kaikesta muusta kuin käsityöasioista, mutta aina välillä niitä lipsahtelee väleihin jos toisiinkin. Tarkoituksenani oli alunperin että suurin osa postauksista sisältäisi kuvia ja siinä olen mielestäni onnistunut. Kuvien laatuun yritän seuraavan vuoden aikana panostaa.

Aamuni alkoi tänään tekstiviestillä: Käly pyysi käymään Nordiaan aamusella. Sieltä mukaan lähti kaksi kerää Ville Vikingiä ja uudet KnitPron puikot. Näille langoille onneksi on tarkoitus.
Kuviin panostus ei selkeästi alkanut tänään..

Täällä neulotaan kovaan tahtiin sukkia ja Circular Shrugia. Kaikki muut työt ovatkin oikeastaan lepuuttelemassa. Haaveissa tosin on jo vaikka mitä muutakin.. Onneksi puikkovaje estää aloittamasta uusia, lepuutteluun jääviä töitä.

torstai 17. maaliskuuta 2011

Aurinkoisia kädenlämmittimiä

Hyökkäsin aamutuimaan parvekkeelle ottamaan kuvia ihka oikeassa auringonvalossa! Oli niin kirkasta, että täytyy hankkia aurinkolasit äkkiä. Tässä kuitenkin muutama kuva tämän päivän sessioista:

Kovin aurinkoiset Sateenkaarikämmekkäät. Teinillä on onneksi melko ohuet kädet, toivottavasti mahtuvat kivasti. Nopea projekti uusilla nelosen ruusupuupuikoilla ja Novitan 7 veljestä Raita -langalla. Novita muuten vastasi pari päivää sitten lähettämääni kyselyyn lankojen valmistuksesta. Novita ei siis käytä suomalaista villaa langoissaan, 7 veljestä tehdään kuitenkin muutoin täysin Suomessa. Jännää.

Tässä hieman varjommassa kuvatut Susie's Readin Mittsit (ravlink) jotka tein toiselle teinille. Lankana varastossa aikansa möllöttänyt Novitan Bambino, luonnonvalkoinen. Langasta tuli mukavan pehmeää kun sen pesi villapesuun tarkoitetulla aineella. Puikot oli kolmoset. Hauska projekti jonka aloitin kuutisen kertaa kun mietin minkä kokoiset teen.

Vielä ennen työpaikan vaihtoa ajattelin tehdä yhdelle teinille lopuista sateenkaarilangoista sukat, toiselle punaiset sukat ja ehkä vielä jotkut kivat jutut työkavereille. Saas nähdä ehdinkö.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Marinoituja teoksia

Sain vihdoin valmiiksi muutaman ikuisuusprojektin. Ensimmäisenä niistä valmistuivat Fasset-sukkina blogissa tunnetut sukat, jotka nimesin uudelleen Noin niinkun melkein-sukiksi.
Ihan kivat, koko on ihan nappi. En enää muistanut miten olin tehnyt kantapään, joten toinen sukka meni tiimalasilla hieman erilailla kuin ensimmäinen. Samapa tuo, itselle kun tulivat. Värit ovat niin jännät, ettei noita muille kehtaisi antaakaan. Tosin työpalaverissa muutama kehui juuri väritystä.

Lankana siis Regian Kaffe Fasset designlinjan lanka, puikot 3. Vuoden verrankohan näihin lopulta meni?

Toinen ikuisuusprojekti on ollut laatikon pohjalla päättelyä vaille valmiina.
Kasvoja varten nämä on tehty, puhdistuskukkasia siis. Langat on vihdoin päätelty ja kukat valmiita käyttöön. Käytin lankaa aikoinaan ystäväni häälahjaan, torkkupeittoon. Projektista jäi muutama kerä yli ja näitä tein. Muutaman kukan olen aikoinani antanut pikkusiskolle testiin. Kotiin näitä jäi kahdeksan kappaletta.

Sateenkaarikämmekkäät ovat kuivumassa, pesin ne varmuuden vuoksi ja ajattelin laittaa ne pakettiin.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Väriterapiaa

Tässä kämmekkäät joista puhuin aiemmin. Lankana Three Irish Girlsien Lindon Merino. Sekin jo aiemmin esiteltynä. Ihanan pehmeä ja paksu lanka, kerästä jäi vielä vaikka kuinka jäljelle. Viitosen puikot, hieman rikkinäiset tosin. Huomasin että yhden puikon pinta oli haljennut ja se jäi aina kiinni neuleeseen. Uudet puikot on siis hankittava.


Uusi lähetyskin saapui tänään. Olin jo unohtanut että valitsin tämän värisen langan! Värinä Isis, lanka siis samaa Lindon Merinoa. Jotenkin niin kiva tuo, parempi livenä. Jään sävyt vaihtelevat jopa häivähdykseen purppuraa. Olen jopa harkinnut ostavani lisää lankaklubia näiden perusteella. Tosin sukkalankaa ottaisin seuraavaksi. Palvelukin on pelannut niin hienosti!

Sitten vähän huonompaan ostokseen: 7 veljestähän se siinä! Yksi teineistä halusi sateenkaarikämmekkäät ja vähän niin kuin lupasin ne hänelle tehdä. Tavallaan olen himoinnut tätä lankaa kun muut bloggaajat ovat tätä ostelleet, mutta silti tästä tulee vähän ällö olo. Jotenkin ysäri. Sukissa ja kämmekkäissä menee, mutta apua jos olisi isossa jutussa! Olen myös pilannut itseni paremmilla lankalaaduilla ja Seiskaveikka tuntuu niin kovin karkealta neuloa. Ei laatu ole todellakaan sitä mitä pitäisi, kuidut edelleen pomppivat irti toisistaan ja jälki on hieman suttuista siitä johtuen. Olin jo aikeissa miettiä uudelleen Novita-inhoiluani Huopasen jälkeen (voi vitsi niitä tossuja oli kiva neuloa kun se oli niiiiiiin pehmeää lankaa!), mutta tämä kyllä taas muistutti miksi Novitaan ei kannata sijoittaa. Harmittaa, sillä haluaisin suosia suomalaista työtä. Novita tekee sen vaan niin vaikeaksi.
Kävin testaamassa muuten Menita Outletin lounastarjontaa torstain kunniaksi. Pidimme kollegan kanssa lounaspalaverin ja oli muuten hyvää hernekeittoa! Palvelukin on parantunut huomattavasti. Vedän siis sanojani takaisin aiemmasta angstipostauksestani. Viimeisessä kuvassa muuten näkyy uudet ruusupuiset puikot, joihin sijoitin tänään. En löytänyt kotoa yhtään kokonaista settiä nelosen puikkoja! Missä hemmetissä ne kaikki ovat nykyään? Neliöpuikoistakin puuttuu yksi, enkä saa tyttösukkia siitä syystä valmiiksi. Ehkä tämä tarkoittaa sitä että siivota pitäisi. Tai sitten pitää ostaa uusia puikkoja.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Viikonlopun tunnelmia


Pidimme viikonloppuna Ylpeys ja ennakkoluulo -maratonin ihanien ystävien kanssa. Mr. Darcy oli monen suosiossa ja huokauksia kuului tavan takaa. Erityisen innolla odotettiin juuri tuota kohtausta, sekä tietenkin kosimisia.

Neulekin eteni hieman hyvän ruoan ja naurun lomassa. Meitä neulojia oli joukossa useita ja loppuillasta ujoimmatkin olivat ottaneet oman neuleensa laukkunsa kätköistä. Puikoilla valmistui mm. pipoa, sukkia ja kauluri sekä säärystimiä. Ja tietysti tuo omani, tuo vielä muodoton mutta kiinnostava olio.


Tänään oli vuorossa Twilight, ihan kotisohvalta ja ilman seuraa. Huokauksia ei kuulunut, mutta neule eteni muutaman rivin. Tämän päivän aikana valmistuivat myös kämmekkäät jotka ovat vielä kuivumassa tasoituksen jäljiltä. Niistä kuvaa myöhemmin.

Perjantaina varmistui työkeikka ensi viikolle, jonne ajattelin ottaa muutaman ikuisuusprojektin mukaan. Saan istua kuusi tuntia kahvilassa kun muut laskettelevat. Tarkoitus olisi tehdä ainakin yksi neuletyö valmiiksi reissun aikana. Tällaisina hetkinä tuntuu siltä että olen valinnut työni oikein :)

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Turhauttavaa

Olen tehnyt vaikka mitä ja virkkaillut ja neulonut ja kaikkein eniten melkein purkanut. Blaah. Mikään ei tunnu tällä viikolla onnistuvan käsityörintamalla.

Ja iTuneskin päätti että on aika olla mahdollisimman hankala. Onhan se hienoa nimetä ihan omine lupineen biisejä aina nimellä "raita 1-25" riippumatta siitä mitä levyllä oleva nimi biisille on. Yritä nyt sitten selvittää mikä biisi 130 joukosta on kyseessä. Pidän koneestani ja Macbook on mahtava vekotin, mutta iTunesin haluaisin korvata jollakin muulla. Se on sekava, hankala, tyhmä ja aivoton ohjelma jota en halua käyttää. En koskaan osta sitä kautta musiikkia enkä tee sillä muutakaan, paitsi pakon edessä. ARGH. Miksi juuri tänään? Onneksi huomenna on vapaapäivä.

Tylypahkaviittaushuivi lähtee purkuun. En ole tyytyväinen sen muotoon ja teen paremman. Sillä välin aloittelin jo Circular Shrugia (ravlink) ihan kokeillakseni ymmärränkö ohjetta. Ymmärrän.
Hitaasti muotoutuu. En ole koskaan ollut joustinneuleen suuri ystävä ja sen tekemiseen meneekin aina eniten aikaa. Lankana uusi tuttavuus Järbo garnin Raggi. Melko pehmeää ja ihan kivaa neulottavaa tähän mennessä. Ainoana miinuksena melko löysä kierre.

SNY-pakettia pitäisi rakentaa. Ajatus on, mutta toteutus ontuu. Muutamia juttuja kun ei saa kuin rahalla ja rahaa ei juuri nyt ole. Palkkapäivää odotellessa siis!