torstai 30. elokuuta 2012

Luuppi revisited

Tein huivin. Sen piti olla valmis jo keväällä. Hups. En vaan jaksanut silloin aloittaa. Mutta nyt sen tein viikossa.

Malli on jo tuttu siskolle menneen huivin ja itsellekin tehdyn, sittemmin äitini adoptoiman huivin jäljiltä. Mohair Bias Loop, puikot vitosen pyöröt ja menekki noin puolitoista kerää BB Filati Soft Dreamia. Väri ei ole mun lempparini, mutta äiti itse valitsi, joten mikäs minä olen sanomaan. Maksoin ohjeesta aikoinaan viisi dollaria, joka oli minusta ryöstöä verrattuna siihen mitä sillä sai. Kolmen tehdyn huivin jälkeen rahamäärä ei enää tunnu niin pahalta. En silti kehtaisi ihan tuota hintaa kyseisestä ohjeesta pyytää.

Hovikuvaaja ei tietenkään voinut ilmaista että nenäni alla kulkee juuri se ainoa sauma, jota olin yrittänyt piilotella. Poseeraustyyli taas tulee eräästä animesta, lempihahmoltani Kakashi Hatakelta. Olen tuijottanut nyt Naruto Shippudenia yksitoista kautta kolmessa viikossa samalla neuloen eri näköisiä juttuja. Tänään olen saanut kiinni muun maailman jaksojen perusteella. Jes.

Syksyn auringonsäteet ne vaan on kovin kivat parvekkeella. Voi kun tämä kohta vuodesta jatkuisi paljon pidempään. Onneksi Sukkasato alkaa kohta, pääsee neulomaan taas vähemmän karvaisia juttuja. Puikotkin on tyhjennetty tätä varten. Ylihuomenna.  Jes. Tule jo lauantai.

perjantai 24. elokuuta 2012

Petäjä

Aloitin nämä sukat jo lähemmäs kuukausi sitten. Tarkoituksena oli saada ne valmiiksi ennen lomallelähtöä, koska kollega vietti elokuun alkupuoliskolla syntymäpäiviään. Lahjaksi nämä eivät ihan ehtineet, mutta ajattelin silti antaa nämä hänelle.

Pinnasta tuli pienellä vaivalla mielenkiintoinen. Jotenkin kollegasta tulee vibat metsässä viihtyvän ihmisen suuntaan, joten päätin kokeilla onneani tämän kuvion kanssa. En ole vieläkään ihan varma mitä mieltä hän tulee olemaan, mutta katsotaan.

Näin loppukesästä ja alkusyksystä ei valo ole enää paras ystäväni. Pilvisellä säällä on kohta jo vaikeaa saada edes välttäviä kuvia. Huoh. Taasko se kesä meni ohi ihan huomaamatta?

Ohjeena siis Petäjä, puikot kolmoset ja lankana Mokkasukka. Kokoa sukilla pitäisi olla kengännumeron 41 verran. Väri taisi olla Ahti? Suhteellisen miellyttävä neulomiskokemus kuitenkin. Ja helppo.

EDIT. Vastaanottaja piti sukista ja ne istuivat täydellisesti. Tekijäkin on nyt tyytyväinen.

torstai 23. elokuuta 2012

Sukkasato 2012

Ilmoittauduin ensimmäistä kertaa Sukkasatoon. Minut voi nähdä kirjoittamassa Heinäladon puolella. Tällä hetkellä tyhjennän puikkoja sukkien tieltä. Katsotaan hyytyykö sukkainnostus jo ensimmäisellä viikolla..

Kiitoksia muuten kovasti kaikille innokkaille silmukkamerkkien ostajille! Tili on taas plussalla, kiitos teidän. Jos koit jääväsi ilman kivoja merkkejä, ilmoita niin katsotaan saadaanko sinulle aikaiseksi vielä jotain. Ainakin dinoja, lehtiä ja muutamia muita juttuja on vielä settitarvikkeiksi asti jäljellä!

tiistai 21. elokuuta 2012

Jamaikan salama ja näppilämmittimet

Kuten lupasin, seuraavaksi neulottuja asioita.

Näistä nähtiinkin jo huonovaloinen kuva keskeneräisenä. Vauvan näppilämmittimet eli lapaset. puikot kolmoset, lankoina omia jämiä eri seteistä. Valkoinen lienee Novitan Woolia, lila Boneseista ylijäänyttä Mokkasukkaa. Toivottavasti menevät käyttöön, melkoisen suloiset kun ovat.

Tässä Jamaikan salamaksi ristityt sukat. Puolitoista sukkaa valmistui Berliinin reissun aikana, loput neuloin loman aikana kotona. Ihanan pehmeää lankaa tuo vihreä, sain sen Taikapallovaihdosta. Keltainen on jotakin iänikuista seiskaveikkaa haalentuneena. Toimiva kokonaisuus, leveät ja pehmeät jalassa. Taidan lahjoittaa nämä jollekin sellaiselle tyypille joka kaipaa arkeensa luksusta. Ja joka pitää näistä väreistä. Tai ehkä pidän nämäkin itse. Mene ja tiedä. Nelosen puikoilla neulominen sujui kuitenkin joutuisasti sillä aikaa kun mies kuorsasi hotellihuoneessa.

Olen viime päivinä tyhjentänyt puikkoja muutenkin, luvassa on meinaan Sukkasato, johon ajattelin osallistua. Ehkä joululahjatkin näin sitten valmistuvat ajallaan. Katsotaan.


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Viileämpiä värejä

Silmukkamerkkitehdas on jälleen päässyt vauhtiin. Parin viime päivän aikana olenkin pyöritellyt sormien läpi muutaman setin.

MYYTY. Ensimmäisenä "Esihistorialliset ystäväni". Helmet painavahkoa muovia ja saurukset tibetan silveriä. Jälleen kaksi hieman eriväristä helmeä erottumaan joukosta.

MYYTY.Toisena "Kesäpöllöt". Helmet lasia ja pöllöt tibetan silveriä. Hieman painavemmat merkit jykevämpään neulontaan, kaikki samanlaisia. Suloiset, eikö?

MYYTY.Kolmantena "Talvimaatuskat". Helmet painavahkoa muovia, maatuskat tibetan silveriä. Kolmen värisiä helmiä helpottamaan neulomista.

Neljäntenä "Lukolliset". Jälleen erivärisiä, painavahkoja muovihelmiä ja tibetan silveriä.

Kaikki nämä myynnissä, mikäli haluat näistä jonkin setin omaksesi, kommentoi alla tai lähetä sähköpostia: kaukaahaettu (ät) gmail piste com. Hinnat 6e/setti sisältäen postikulut Suomeen.

Juu, kyllä niitä neuleitakin on valmistunut. Odottakaapa vain. Tätä neulojaa puhuttelevat tällä hetkellä myös pihdit ja helmet, joten koittakaa kestää! Ensi kerralla luvassa myös ainakin yksi neule.


lauantai 18. elokuuta 2012

Matkalla

Kävin mieheni kanssa Berliinissä. Kuten kunnon neuloja, piti minunkin tietenkin koluta hieman lankaosastoja.

Kävimme muutamassakin paikallisessa tavaratalossa, mutta hinnat olivat melko samaa tasoa kuin Suomessa, tai lanka oli akryylia. Ei siis inspiroinut ostamiseen. Kävimme kuitenkin yhdessä lankakaupassa, Handmade Berlinissä, jossa moni muukin suomalainen bloggaaja on käynyt. Siellä ostettavaa olisikin ollut.

Handmade Berlin sijaitsee puistikon vieressä, kauniilla paikalla osoitteessa Monpijouplatz 9. 
Lankakaupan lisäksi kauppa on kahvila, jossa on ihan hyvän näköiset valikoimat. Jos aikaa ja jaksamista olisi ollut, olisimme todennäköisesti ottaneet kupposet kahvia joenrannan puoleisella sivustalla. Olimme kuitenkin niin väsyneitä koko päivän kävelemisen jäljiltä, että päätimme piipahtaa pikaisesti ostoksilla ja siirtyä hotellille hoitamaan väsyneitä jalkojamme.

Itse kauppa oli iloinen yllätys. Valikoimissa oli suomalaisillekin tuttuja lankoja, mutta pari euroa meidän hintoja halvemmalla. Myös neulelehtiä oli kiva valikoima.

Kauppaa ei oltu tungettu liian täyteen. Liikkuminen oli mukavaa ja tilasta tuli kahvilafiilis.

En ole varma pidänkö vai enkö noista laatikoista. Varmaankaan en, mutta näen kyllä tarkoituksellisuuden. Berliinin ilma ei ollut mitään ihan puhtainta, ja puisto pölisi kuivuuttaan. Taempana olevat langat taasen olivat ilmavasti hyllyissä.

Ostin kyllä lankaakin. Olisin ostanut enemmänkin, mutta rahatilanne ei antanut myöten.
Mies halusi tästä jotakin. Kyseessä on myös värjäys nimeltä masala, joten eihän sitä voinut jättää hyllyyn :D Lanka siis Handmaiden Casbah, joka lienee äärimmäisen kivaa neulottavaa.
Yarn Edition-lankaa. Mulle uusi tuttavuus, mutta niin kiva väri ja hinta että lähti mukaan.

Palvelu oli todella hyvää ja myyjät puhuivat hyvää ja selkeää englantia. Asia jota arvostin kovasti saksaa puhuvassa kaupungissa. Myös meikäläisen Mastercard kävi maksuvälineestä, joka sekään ei ollut itsestäänselvyys kaupungissa.  Kysyin myyjiltä voisinko ottaa muutaman kuvan blogia varten, ja he mielellään antoivat siihen luvan. Täydellista!

Kävimme monissa muissakin paikoissa, mutta matkaraporttia noista tuskin tulette näkemään. Onhan tämä sentään neuleblogi, ja yritän pitää tämän sellaisena :)

maanantai 13. elokuuta 2012

Pieneen käteen

Päätin julkaista kamalan huonossa valossa otetun kuvan. Anteeksi. Jämälangat ovat taipuneet viime aikoina mm. tällaiseksi:
Joo, onhan tuo keltainen kuva. Mitäs otin keskellä iltaa. Ei meidän valaistus ole oikein muuta kuin kellertävää näin iltaisin. Mutta idea ehkä selkeä: vauvan lapanen. Päätin, että ehkä meidän kaveriperheemme uusi tulokas saa laatikollisen kaikkea ja vanhemmat voivat sitten valita mitä haluavat pitää. Olen tehnyt vähän kaikenvärisiä juttuja lapselle, kun vanhempien haluama värimaailma on minulle melkoinen mysteeri. Toivottavasti tykkäävät edes jostakin.

Hieman pienen oloinen tuo hanska on, en oikeen meinaa uskoa että tuo pienelle mahtuu. Ehkä vastasyntyneelle? Mene ja tiedä.

Loppuviikon lienen hiljaa, käyn nimittäin vähän muualla. Siitä lisää myöhemmin.

torstai 9. elokuuta 2012

Stripe Study Shawl

Ties kuinka monennen silmukan jälkeen sain huokaista helpotuksesta; huivi on valmis.

Titityyn kesäostokset muovautuivatkin huiviksi, vaikka ensin luulin niitä sukiksi. Neuloin nelosen puikoilla Stripe Study Shawlin ja täytyy kyllä myöntää, että nerokashan tämä ohje on. Lyhennetyt kerrokset tuovat juuri sopivasti vaihtelua muuten niin helppoon toimintaan. Kuten aina, minä sain ujutettua mukaan omia virheitäni, mutta nekään eivät näytä niin pahoilta tämän ohjeen kanssa.

En ole kovin innokas blokkaaja, joten viime yönä kastelin huivin nopsaan ja heitin alustalle "vähän siihen suuntaan". Onneksi neule muovautuu varmaan käytössä lopulliseen muotoonsa. Värit ovat melkoisen villit, mutta eiköhän mustan asun kanssa huivi tuo piristystä syksyyn. Pidän. Paljon.


keskiviikko 8. elokuuta 2012

Syksyiset maatuskat

Tiedän, olen ollut hiljaa. Sen siitä saa kun tekee leirejä työkseen ja saa flunssan. Ei mukavaa, tuo jälkimmäinen siis.

Tein ajanvietteeksi jälleen yhdet silmukkamerkit. Olisin tehnyt enemmänkin, mutta osa tarvikkeista meni ja loppui kesken innon (no heh, olipa hauska, inno. Heh. Huono). Tässä kuitenkin Syksyiset maatuskat:

Hieman pimeä kuvausympäristö, mutta sävyerot helmissä näkyvät silti. Jokaista väriä on siis kaksi kappaletta tässä setissä. Itse hahmotan usein neuleet monissa eri osissa ja värikoodit auttavat siinä.
Maatuskoilla on myös takapuoli, mikä oli minusta kovin viehättävää. Nuo rusetit ovat aika söpöt.

MYYTY.Mikäli haluat nämä omaksesi, kommentoi alla jonkinsortin kontaktimuodon kanssa. Hinnaksi voidaan kokeilla 6e postikuluineen. Helmet ovat painavahkoa muovia, maatuskat Tibetan silveriä.

Loppubonuksena hyvin alkanut ajatus, joka loppui materiaalin puutteeseen:
Täytyy etsiä lisää kaikenlaista materiaalia että pääsen tekemään taas. Harmittaa jättää asioita kesken. Tämän saapi kaupanpäällisenä, jos haluaa.

Ensi postauksessa toivon näyttäväni jo valmiita neuletöitäkin.