maanantai 24. joulukuuta 2012

Paketeista paljastuu..

Tässä muutamia joululahjoja joita tänä vuonna neuloin.
Peruslapaset Dropsin Nepalista. Äitini tarvitsee näitä töissä ollessaan. Ihan omalla ajatuksella sävelletyt.

Pikkupupu pääsi anoppini luo yhdessä Laura Honkasalon kirjan "Kotikutoista -itsetekemisen ihanuudesta" kanssa. Koska pupu tarvitsee seuraa, ompelin sen selkään hakaneulan, jotta se pääsee välillä uloskin. Ohje ihanalta Rebecca Dangerilta nimellä Bunny Nuggets. Lankana jokin jämämerino, ihana pehmeä.

Jokin mielenhäiriö väitti että osaisin kirjoneuloa, ja päätin tehdä myös Horatio & Orenit (ravlink). Ohjeessa ei ollut mitään vikaa, lähinnä oma käsiala tässä harmittaa. Alku on molemmissa hanskoissa tiukempaa ja muuttuu reippaasti sormiin mentäessä. Ja peukalo. Argh. Mutta sen verran tein näiden eteen töitä että annoin ne pikkusiskolleni lahjaksi. Opiskelijan kun on pidettävä sormet tyylikkäästi lämpimänä talvellakin. Lankana Dalegarn Heilo, johon sorruin alkukuusta Menitassa. Ihan ok lanka hintaansa nähden, mutta ei mikään kovin pehmoisa. Tosin pesu auttoi tässä hieman.

Eksyin tässä myös Ideafoorumiin päivänä eräänä ja mukaani lähti vihdoin tämä ihana pöllösetti. Enkelikello tämä taitaa olla oikealta nimeltään. Ihana, tykkään! Pöllöt ne vaan on parasta.


lauantai 22. joulukuuta 2012

Piponi mun

Tämän olen tehnyt jo muutamia viikkoja sitten, joulukuun alussa. Lumi ja kylmyys ei yllättänyt autoilijoita, mutta yllätti minut. Jostakin piti saada pipo vauhdilla, ja tämä oli lopputulos.
Lankana toimi Dropsin Nepal, joka olikin kivassa tarjouksessa. Ohjeena langalle suunniteltu malli. Harvemmin muuten olen tehnyt pipomallia sille tarkoitetulla langalla! Jännä.

Lanka toimi kivasti, mutta tuo nappilista oli melko tylsästi toteutettu. Jos olisin tajunnut, olisin tehnyt erilaisen. Kiva peruspipa kuitenkin päässä, lämmin ja värikäs. Seuraavaksi pitäisi tehdä tähän sopivat muut asusteet.. Ehkä sitten joskus.

Napit on muuten parin vuoden takaisilta kässämessuilta Stadista. En muista myyjää enkä hintaa, mutta sopivat minusta tähän ilmeeseen.

torstai 13. joulukuuta 2012

Keskeneräisiä

En ole ehtinyt tehdä oikeastaan mitään valmiiksi, joten näytän muutaman keskeneräisen. Ehkä saan niistä intoa tehdä kaiken valmiiksi ennen joulua.

Tässä on valmistumassa polvisukat tärkeälle ystävälle. Olen jo kahdesti purkanut sukat harmissani, en saa kavennuksia millään oikeisiin kohtiin! Hermohan tässä menee. Onneksi lanka on ihanaa ja puikot liukuvat.

Opossumilankaiset kämmekkäät itselle. Näyttävät hassuilta kuvassa, mutta oikeasti omaan käteen sopivat. Kuvio yrittää imitoida sydämiä, huonolla menestyksellä. Näissä onkin ehkä ideana olla enemmänkin ajatuksen tasolla hyvät, ja tietty oikeasti lämpimät. Lanka on taivaallista, Kia Ora Kauria ohuempana versiona, jonka olen ostanut joskus viime vuonna Vihreästä vyyhdistä. Opossumilanka on kyllä melko eksoottista, mutta suosittelen tämän käytön perusteella. Myös anoppi piti viime jouluna saamastaan kerästä kovin.

Puikoilla on myös kolmet sukat, kahdet lapaset ja muutama huivi. Ja miljoona ajatusta kaikesta. Mutta ehkä näitä kaikkia näytän sitten kun olen niiden kanssa valmiimpi. Siihen asti odotuksen iloa!


tiistai 11. joulukuuta 2012

Tampereen ostoksia

Olen unohtanut kuvata ostoksiani Tampereen käsityömessuilta marraskuun puolivälistä. Ostin yhteensä kilon lankaa, josta osa onkin ehtinyt jatkaa erilaisissa paketeissa muualle Suomeen. Lisäksi mukana oli myös joululahjoja, joten niistä hyshys. Tässä kuitenkin näitä vielä jäljellä olevia ostoksia.


Nämä lähtivät mukaan Titityyn kojulta. Keltaisia ostin kaksi ja toinen lähti palkintona matkaan. Lisäksi näitä hypähti kassiin vielä kaksi vyyhtiä eri sävyissä erinäisiin juttuihin. Sukkalankaa Cascade Heritage Sockia, maailman ihaninta neuloa ja voi, ei edes kovin kallista!

Seuraavaksi lähti mukaan alpakkakarnevaalin innoittamana kasa näitä. Oikeasti ostin myös toisen kerän valkoista ajatuksena raidoittaa näillä kaikilla, mutta ohje ei sitten ollutkaan näin ohuelle langalle. Mutta ihan sama, teen näistä sitten vaikka kolmet hanskat. Ihanat värit yhdessä! Mallailin varmaan puoli tuntia kojulla.

Viimeisenä mukaan lähti Cascade 220 -lankaa neljä vyyhtiä. Aikeena oli tehdä jotain itselle, tällä hetkellä niistä on muodostumassa jonkin sortin villahousujen alut. Saa nähdä.

Rahaa meni, mutta oli kyllä sen arvoista. Oli hauska pyöriä musat korvissa vieraassa paikassa, tehdä täsmällisiä tutkintoja ja väistellä paikallisia vanhuksia. Ehkä vielä ensi vuonna uudelleen.


maanantai 3. joulukuuta 2012

Leppoisa joulunodotusvaihto

Sain paketin jo aikaa sitten, mutta sain kuvan otettua vasta nyt. Siksipä nuo karkkimäärätkin ovat pienemmät kuin paketin saapuessa..

Ravelryssä järjestettiin siis jouluvaihto, jonka ideana oli lähettää kiva joulupaketti toiselle palstalaiselle. Itse lähetin oman pakettini tänään, joten se löytynee vastaanottajan luota perjantaina tai ensi viikolla. Samoin lähti myös arvontapalkinto, joten Villakaniini, ole hereillä!

Mutta tähän pakettiin takaisin. Karkit ovat ihania herkkuja, tee just mun juttu ja kortti iiihana! Tuohon lankapakettiin koskenkin sitten vasta jouluaattona, vaikka kovasti tekisikin mieli se jo avata.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ihkulankaiset joululahjasukat

Ystäväni näytti olevan piristyksen tarpeessa kaikenlaisten muutoksien takia, joten neuloin hänelle piristävät joululahjasukat.

Kuvat on otettu hienossa uudessa valoteltassa, jonka sain mieheltäni melkein joululahjaksi. Olen kärvistellyt huonojen kuvien ja valottomuuden kanssa jo vuosia, enkä liiemmin pidä kuvaamisesta talvella, sillä olen aina töissä valoisimpaan aikaan. Siksi blogin päivittäminenkin on tuntunut äärimmäisen haastavalta viime aikoina. Valoteltta kuitenkin helpottaa elämää siinä määrin että pääsen kuvaamaan juuri siihen aikaan kun itseä huvittaa. Teltta ei ole ehkä se kaikkein hienoin, mutta toimii ja se riittää minulle.

Mutta takaisin sukkiin. Ne nimittäin ovat jälleen lankoja joita on käytetty ensisijaisesti muihin projekteihin. Näitähän on näkynyt blogissa pitkin kevättä ja syksyä, siis projekteja noista langoista että jämisprokkiksia.. Puikot olivat 2,5 ja silmukkamäärä 14/puikko. Minusta noista tuli ihanat, vaikka kuvassa näkyykin jostain syystä esille jäänyt pohjasauma. Näitä oli myös mukava neuloa, kun kaikki langat olivat superihania käsissä. En taida enää tuhlata huonoon lankaan ollenkaan. Niin mukavaa on tehdä pehmeästä ja hyvälaatuisesta langasta.

Eri puolilla asuntoa odottaa noin kymmenen puikoilla olevaa työtä. Voi kun ne saisi kaikki valmiiksi jouluksi. Katsotaan. Pitäisi ehkä kuvata myös ne Tampereen messuilta ostamani kilo lankaa.. Eli ei käy aika pitkäksi tässä kuussa. Hyvä niin.