sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Alman kanssa kehrättyä

Alma lähti iloisesti uuteen kotiin ja minä jäin haikeaksi. Voin kuitenkin katsella ilolla kehräämiäni lankoja, joita ajattelin teillekin esitellä.
Näitä aloitin ja lopetin. Vasemmalla random-kehruu. Kyseinen villa on kälyni lahjoittama, ja se sisältää mm. kiiltelevää muovilankaa, höyheniä ja kamelia. Melkoisen haastava kehrättävä, mutta tuon verran sain sitä aikaan. Oikealla taas useasti ennenkin vilahdellut BFL, jota kehräsin viimeiset metrit vielä loppuun.

Ja tämä ihana vihreys on ollut kertaamatta puolitoista vuotta! Apua! 106 grammaa pehmeyttä ja löysää kierrettä kuitenkin onnistui tehdä.

Kyllähän tuo käyttistä on, mutta olin jo unohtanut mihin suuntaan tämän aikoinaan kehräsin. Moka, mutta menköön. Itselleni tätä alun perinkin himosin. Värit langassa tosin ovat eläväisemmät, vihreiden sävyistä siniseen. Ihana! Aikoinaan nimesin tämän värin Emerald Cityksi.

Jonain päivänä vielä hankin uuden rukin, mutta en ennen kuin löydän siihen kunnolla aikaa. Sitä ennen värttinä olkoon kehruuintoni purkukeino.

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Etsy-kauppa on auki!

Pieni mainos viikonloppuun: Avasin vihdoin Etsy-kauppani, josta voipi ostaa erilaisia silmukkamerkkejä. Tervetuloa!

Hyvästi Alma

Olen kokenut suurta hylkäämisen tuskaa jo viimeiset puolitoista vuotta. Alma, oma rakas rukkini on seissyt yksinäisenä keittiön ikkunan alla ja huudellut aina välillä tuskissaan seuraa. Minä taas en ole korvaani lotkauttanut, vaan juossut aina ohi. Toki välillä sydämen piston tuntien.

Noh, päätin Alman huoltajana luovuttaa hänet paremmalle omistajalle. Kyselinkin Ravelryssä jos joku haluaisi Alman uudeksi huoltajaksi. Ilmoittautuneita tulikin muutama, ja eräs sitten voitti Almankin tunteet puolelleen. Tänään rukki lähtee uuteen kotiinsa ja minä jään haikeana katsomaan ikkunasta. Olen kuitenkin iloinen että voin luovuttaa hänet rakastavalle ja huolehtivalle huoltajalle. Itse kun en kiireiden takia pysty Almaa tarpeeksi hoitamaan.

Kehräämäni langat tosin piti poistaa Alman matkasta, joten viime päivinä Alma on saanut hyvää ja hellää huoltoa. Pyyhin pölyt, otin ja kiristin ruuvit ja kehräsin loppuun tekemäni lankojen alut. Ja hyvinhän se meni.

Alma ei ole mikään helppo ystävä vaan vaatii paljon tutustumista. Huomasin sen myös tämän kertaamisen kohdalla. Säätöjen jälkeen Alma kuitenkin innostui kovasti ja yhdessä me sitten kehräilimme hymyssä suin hieman yli sata grammaa lankaa. Ja voi miten ihanaa kehrääminen onkaan! Olin jo unohtanut miten mukavaa se on! Lanka vaan soljui läpi ja kertaakaan ei katkennut!

Olisin halunnut kovasti maalata Alman Super Marion teemalla, mutta ehkä seuraava omistaja sitten tekee ne muutokset Alman pintaan jotka haluaa. Onhan se melkoinen lady! Jää hyvästi Alma ja kiitos kuluneista vuosista!


lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pääsiäissukat

Sorruin alkuvuodesta ostamaan testiin Hemtexin lankoja, jotka ovat 100% villaa. Tietenkään niistä ei kannattaisi tehdä villasukkia, mutta kun eihän noista nyt muutakaan voi tehdä!
Kävin kuun alussa pitämässä leiriä johon en voinut ottaa villatakkilankoja mukaan, joten aloitin sitten nämä. Nyt näistä on tullut sellaiset työssä neulottavat sukat jostain syystä, jonka vuoksi ne sitten ovat vasta tuossa vaiheessa.

Lanka on muuten semmoista rouheaa, kyllä siitä villan tuntee. Värit ovat hieman eläväisemmät luonnossa, niistä tulee mieleen pääsiäinen ja kevät noin yleensäkin. Ehkäpä saan nämä valmiiksi sitten pääsiäisenä? Katsotaan.

Villatakkiproggis muuten etenee. Pari päivää sitten se otti takapakkia yhden tehdyn hihan purkamisen muodossa, mutta kyllä se vielä joskus valmistuu. Kunhan ehtisi neuloa! Mutta kun tässä elämässä on niin paljon muutakin tällä hetkellä! Huoh.

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hyvän mielen haaste

Olin kolmen ensimmäisen kommentoijan joukossa Kätten hipiällä-blogissa, ja eilen oli tullut kirjekuori postiluukusta sisään. Itellooni vaan oli tehnyt melkoisen reiän kuoreen! Luulen ettei mitään ole tippunut, mutta mene ja tiedä.

Sain siis hyvän mielen haasteen mukaisen, itse tehdyn lahjan, joka kyllä sai hymyn kasvoille.
Valitettavasti pöllökaverin jalka oli päässyt vahingoittumaan matkan aikana, mutta ei se ainakaan minua haittaa. Kiitos oikein paljon!

Ja hyvien tapojen mukaisesti jatkan haastetta eteenpäin, eli kolmelle ensimmäiselle kommentoijalle lupaan jotakin kivaa pientä itsetehtyä. Kunhan tämä elämänsuma tästä liikkuu, toimitan lahjukset sitten Itellan postininjojen huomaan. Jatka toki sinäkin sitten haastetta eteenpäin!

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Vaihtosukat

Urpoiluvaihdon tiimoilta neuloin parilleni sukat. Ensin tarkoitus oli tehdä keltaiset Bonesit, mutta tajusin puolentoista sukan kohdalla, että juuri kyseinen keltainen ei ollutkaan mikään hyvä idea. Sinapinkeltainen nimittäin kuului parini inhokkiväreihin. No paniikilla sitten uudet värit peliin..

Langat ovatkin jo tuttuja tammikuulta, jolloin kävin Titityyssä. Näistä piti tulla sukat omiin jalkoihin, mutta kun niin kivat langat olivat, pistin vaihtopakettiin näinä sukkina. Lanka siis Shibui Sockia, ihanaa merinolankaa. Näitä oli ilo neuloa, tahdon tätä lankaa lisää!

Näiden kanssa pakettiin lähti myös silmukkamerkkejä, salmiakkia ja tietenkin lankaa. Ja teetä. Laatikon päällystin kirjan sivuilla, parini lempihahmon sanomisilla. Toivottavasti pari osaa tätä arvostaa.

Täytyy sanoa että vaikka vaihdot ovat todella kivoja, jättäydyn niistä hetkeksi. Ne kun vievät myös paljon aikaa ja haluaisin joskus neuloa itselleni. Villatakki kun on jo melkein hihoissa asti!