maanantai 27. toukokuuta 2013

Elämäni toinen neuletakki

No niinhän siinä kävi, että neuletakkivillitys valtasi tämän neulojan puikot. Vaikka kuinka olisin halunnut pysyä perinteisemmässä villasukka -meiningissä, totesin yhden lankapussin huutelevan kovaan ääneen takkiajatuksia. Hetken pistin vastaan, mutta niinhän siinä aina käy että luovutin ja aloitin ohjeen etsinnän.

Etsin pitkään järkevää ohjetta kymmenelle vyyhdille Noro Cash Irohaa. Ei meinannut löytyä millään. Varsinkin kun tällaisen pullukan villatakin lankamenekki on niin paljon enemmän kuin sellaisen pienen ja suloisen. Mutta lopulta se löytyi. Ja eikun neulomaan.

Langoista Noro Cash Iroha ei ole niitä kaikkein helpoimpia. Se on pehmeää ja epätasaista. Purkaessa se purkautuu itsekin. Ja voi, mallitilkku olisi ollut ihan kiva idea. Ja jännitystä ilmassa piti se pieni fakta, ettei lankaa ollut saatavilla mistään kaupoista. Nämäkin vyyhdit olin saanut kitaraoppilaaltani.


Noh, tulihan siitä valmistakin. Hienokin vielä. Toki tein muutoksia, lähinnä kaarrokkeeseen, kun en pidä tuommoisista kovin ylös yltävistä neuleista. Lyhensin siis kuviota aika tavalla. Niin, ja yksi kohta kuviosta ei vaan auennut, ei vaikka katsoin miljoona tsiljoona eri versiota takista. Sen korvasin sitten helmineuleella. Ja nätti tuli.


Puikkoina toimi muistaakseni puikot kokoa 4,5. Olen tyytyväinen kaikenkaikkiaan. Ja sain ihanat langat käyttöön! Vielä totuttelen väriin, mutta ei tuo paha ole. Katsotaan. Ja vaikka kuvista voisi päätellä, en ole raskaana. Ihan omaa mahaa kaikki.


Ja eihän se paitojen teko tähän loppunut. Seuraavaksi olen siirtynyt tuhoamaan mohair -varastoani. Mikälie hulluus taas iskenyt..

torstai 16. toukokuuta 2013

Kunnes taas kohdataan

Hiljaiseloa on kestänyt taas hetki. Keväällä kun tekee mieli tehdä kaikkea muuta kuin istua koneen äärellä. Ja koneenkin äärellä tehdä muuta kuin kirjoittaa blogia. Mutta olen kyllä neulonut!

Nämä ovat eräällä nuorelle. Tajusin talvella ettei hänellä ole hanskoja ollenkaan. Lupasin siis tehdä yhdet ennen kuin vaihdan maisemaa. Sain ne valmiiksi jo tuossa vapun tienoilla, siitä myös tuo kasvualusta. Nythän vihreän ruukun asukit kasvavat jo kovaa vauhtia.

Lankana käytin Dropsin Alpacaa, puikkoina kolmosia ja mallia omasta päästä. Tuli melko tiukat, toivottavasti muistin koon oikein. Ihanat raidat kuitenkin, ei liian kirkuvat. Tykkään.

Tällä hetkellä muuten neulon taas villatakkia. Ihan uskomatonta. En ymmärrä miksi aloitin, mutta tuleepahan langat käytettyä. Ja kivahan siitä tulee. Mutta siitä lisää myöhemmin.


Tein vähän silmukkamerkkejäkin. Niitä löytyy kaupasta, paitsi ei kyllä noita sateenvarjoja (mutta jos ne haluat omaksesi, pistä viestiä tulemaan!). Kaupassa saa muuten koodilla EUROVIISUT postikulut pois vielä tämän viikon loppuun asti. Käykäähän kurkkaamassa!