torstai 24. maaliskuuta 2011

Pikavisiitti Manner-Eurooppaan

Kävimme taas päiväreissulla Viron puolella kavereiden kanssa. Päivä oli säätiedotuksesta huolimatta suhteellisen aurinkoinen ja sopivan lämmin. Suomessa oli nähtävästi mennyt vähän rankemman kelin päiväkaavan mukaan.

Viimeksi langat jäivät väliin, mutta tällä kertaa pääsimme jopa lankakaupoille asti. Karnaluksissa emme käyneet vaan päädyimme muutamaan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan kauppaan. Toisille porukastamme paikat olivat uusia, itse olin käynyt molemmissa kaupoissa jo aikaisemmilla reissuilla. Uusia juttuja oli kuitenkin tullut molempiin. Erityisesti toisessa kaupassa hinnat olivat laskeneet, keriä sai todella halvalla mikäli piti akryylistä ja muusta sellaisesta. Itselleni jäi kaupasta vähän huono maku, tuntui että myyjä koko ajan yritti pakkomyydä tavaraa. En kuitenkaan edes pakolla osta itselleni huonoa lankaa homehtumaan nurkkiin.
Toisessa kaupassa taas oli paljon kivoja vironvilloja. Onhan niissä karkeutta, mutta voi vitsi mitä värejä! Täällä avasimme kukkaromme nyörit ja kaikki ostivat kotiinviemisiä.
Minä päädyin kasvattamaan lankavarastoani näille ihanuuksilla. Ajattelin tehdä pitkät raitasukat. Hinta ja laatu olivat kivasti tasapainossa, joten mikäs tässä. Noin yleisestikin hintataso on vielä Suomea halvempaa, joka miellytti erityisesti minun kovin pientä ja tyhjää lompakkoani.

Minusta nuo värit ovat jotenkin ihanat yhdessä. Näen jo mielessäni miten raidoitan ja hymyilen sohvan nurkassa.. Projekti saa kuitenkin odottaa vielä sitä että puikkoja vapautuu ja muita projekteja valmistuu.

Neljästä naisesta kaksi kantoi mukanaan keskeneräisiä neuleita. Minulla puikoilla oli tilaussukat ystävälle, joka käy tällä hetkellä koulua Vaasassa. Ajattelin sukat saada valmiiksi niin että niitä voisi jo siellä ollessa käyttää. Koska hän on koko porukkamme ystävä, päätin aloitta sukat tällä matkalla. Näin sain vähän neuvoja siitä miten voisin raidoittaa sukat juuri kaverin mieliksi. Vinkkejä sainkin kivasti!

Laivan kahvilassa, paluumatkalla muotoutui jo varsi. Lankana se maanantaina ostamani Ville. Edelleen ihanan pehmeä sukkalanka, en ymmärrä miten siitä on tehty noin pehmeää. Kivat sukat tulossa ehdottomasti.

Täytyy sanoa että stressittömän päivämatkat pelastavat paljon. Vaikka pitikin herätä klo 5.30 ehtiäkseen laivaan, oli se sen arvoista. Muutaman päivän aikana olen vanhentunut varmaan viisi vuotta kun olen joutunut kommentoimaan ja selittelemään asioita jotka eivät meidän firman asioihin edes kuulu. Onneksi tuli vapaapäiviä tähän väliin, yritän olla kommentoimatta, kurkkimatta tai edes ajattelematta asiaa. Maanantai koittaa sitten aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti