sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Lomailijan arki

Olen viettänyt hiljaiseloa blogin suhteen ja päivittänyt harvakseltaan. Osasyynä on loma, se ihana jota olen odottanut, osaksi olen ihan tahallani ollut muissa puuhissa. Kyllä täällä neulottu on, uskokaa pois! Pieniä ja erityisesti suurempia projekteja on käynyt käsien läpi, tässä niistä osa.

Hermostuin torstaina kun aurinkolasini naarmuuntuivat laukussa. Siitä syystä virkkasin puuvillasta pienen pussukan, passelin isoille laseilleni. Koukku oli kolmonen, lankana vanha Viola varastoista. Lanka on yli kymmenen vuotta vanha kerä, joka pääsi melkein kokonaisuudessaan tähän projektiin.

Kälyn tekemä lanka pääsi hanskoiksi. Nam. Toimivat, joskin paksut tähän säähän. Nelosen puikoilla pistin menemään, toisinaan liian paksut puikot, usein liian ohuet. Tasaisehkoa kuitenkin tuli. Hanskat on tehty kahdessa osassa, ensin kämmekkäiksi ja siitä hanskoiksi. Napit vielä puuttuvat, mutta ne laitetaan vasta syksyllä.

Muutama tiskirättikin valmistui, toinen pienempi ja toinen isompi. Tarpeeseen kevätsiivouksen iskiessä.

Pikkutossut, jämälankoja. Tuli hieman liian pienet sille ihanalle vauvalle jota ajattelin. Värit ovat hieman vääristyneet, punainen on paljon marjapuurompaa luonnossa. Ihan kivat mutta tarvitsin pienelle suuremmat. Siksi kaivoin varastoistani keltaisen Siljan, josta on kovaa vauhtia tulossa isommat sukat. Järkevintähän on tässä vaiheessa kevättä tehdä niin isot sukat että mahtunevat vielä syksylläkin.
Harmi kun en itse osaa käyttää keltaista, tässä valo vielä vääristää väriä. Keltainen on siis kunnon retrokeltainen. Ihana. Toivottavasti pieni on samaa mieltä :)
Kirjastosta lähti mukaan myös tämä. Aika hienoja huiveja, myönnän. Jottei käsityökateus iske, lainasin myös muutaman muun kirjan, ja niiden parissa onkin tullut vietettyä aikaa parvekkeella. Voiko olla parempaa kevätpäivää kuin parvekkeella seurana herkullista teetä, kirja ja aurinko?

4 kommenttia:

 1. Oletpas ollut ahkera! Tykkään noiden lapasten värimaailmasta, oikein pirteät. Tuon huivikirjan olen sortunut ostamaan, mutten ole vielä uskaltanut laittaa mitään sieltä puikoille... Ei muuta kuin aurinkoisia päiviä edelleen! T. SNY

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Käly teki kivan langan, kaikki kunnia hänelle värimaailmasta.

  Itsekin olen tuota kirjaa kurkkinut ja täytyy myöntää että jätän ehkä tekemättä. Sen verran aikaa vieviä näyttäisivät olevan. Uskalluksen puutetta siis täälläkin..

  Aurinkoista kevättä myös sinulle ihana SNY!

  VastaaPoista
 3. Silja on aivan mielettömän ihanaa lankaa. Itselläni keltaisesta huivi ja sukat.

  VastaaPoista
 4. Niin on! Tuo keltainen on hämmentävän pehmeää. Ne muut eivät tainneet olla noin pehmeitä.

  VastaaPoista