tiistai 7. helmikuuta 2012

Sukkatehtaalta päivää

Jostakin syystä tässä vaiheessa vuotta tekee usein mieli tehdä lämpimiä sukkia. Olen huomannut tämän muuttorumban yhteydessä, että itse omistan villasukkia monta paria, joten olen alkuvuodesta toteuttanut tätä mielitekoa neulomalla toisille. Kuten aiemmin näitte, eräät sateenkaaren väriset sukat lähtivät jo kollegalle. Tein samalle rouvalle vielä valkoisella ja sateenkaaren jämillä toiset sukat, ettei varastoon vaan jää Novitaa. Jäi kuitenkin, tosin onneksi vain muutama metri. Ne saan menemään jämätossuihin.

Viime torstaina olin kouluttautumassa Soukan nurkilla ja juoksin ruokatunnilla läpi Menita Outletin ajatuksena ostaa kivat raidoituslangat toisen kollegan tilaussukkiin. En tietenkään ollut tajunnut kysyä kollegan väritoivetta, mutta assosioin hänet lämpimiin punaisen ja ruskean sävyihin. Raggi sattui olemaan hyvä vaihtoehto Novitalle ja sitä lähtikin mukaan kolmisen kerää. Kahdella näistä aloitinkin saman tien sukat.
Värivaihtelussa oli mukana myös sinistä, mutta leikkasin sen varpaiden kohdalla pois, koska en kokenut sen olevan sitä mistä kollega olisi pitänyt. Lanka oli pehmeämpää kuin Seiskaveikka, mukavampaa neuloa. Viikonlopun aikana sukat saivatkin muotonsa. Nelosen puikot, ranskalainen kantapää vahvistuksin, tosi perus. Kävin eilen viemässä nämä kollegan lokeroon ja olihan niistä tykätty. Huoh. Välillä tuo assosiointi osuu oikeaan.

Aiemmin valmistunut Raggi-luomus lähti pitkän pohdinnan jälkeen purkuun. En koe haluavani pitää vaatteita jotka eivät istu ja joihin en ole tyytyväinen. Langat olivat kuitenkin sen verran kalliit, että pistin ne uusiokäyttöön. Olen haaveillut pakkasten paukkuessa villaisesta bolerosta. Eilen sitten laitoin sen tulemaan. Saa nähdä valmistuuko se ennen ensi joulua.

2 kommenttia:

  1. Nätit sukat. Olen monessa blogissa ihastellut tuota valkoisen kanssa raidoittamista, se tuntuu raikastavan raitoja mukavasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näinhän se tuntuu tekevän. Seuraavaksi ajattelin kokeilla raidoitusvärinä ruskeaa, mikäli kivat värikkäät raidat löytyvät kohdalle.

    VastaaPoista