perjantai 11. tammikuuta 2013

Jyväskylän piipahdus

Keski-Suomen turnee on ohi tältä viikolta ja mukaan tarttui kaikenlaista ajatusta ja lankaakin. Langoista myöhemmin, tänään ajattelin nimittäin pohtia hieman sitä millaisia ajatuksia neulonta herätti.

Ensinnäkin. Meitä neulojia oli monta. Ja kun sanon monta, en tarkoita viittä. Vaan paljon enemmän. Meitä näytti olevan auditoriossa joka rivillä, jopa enemmänkin joskus. Harvinaista herkkua sanoisin. 
Olisin halunnut ottaa kuvan kaikista ja kysellä enemmänkin neulomisesta, mutta ujous iski ja lopulta päädyin ottamaan kuvan vain kaveristani vieressä. Me molemmat olimme tietenkin pohtineet pakatessa eniten sitä, miten paljon ehdimme neuloa ja kuinka monta projektia tai lankakerää tarvitsemme matkalla.. Vertailun vuoksi moni muu oli pohtinut kuinka monta erilaista asukokonaisuutta tarvitaan.

Melko monessa ohjelmanumerossa tunsin oloni kotoisaksi lähinnä siksi, että ympäriltä kuului hiljainen puikkojen kilinä ja joku loi silmukoita uusiin projekteihin. Itse ohjelma oli välttävä, vaikka sainkin työhöni muutamia uusia ajatuksia ja enemmän muistutuksia läsnäolemisesta. Oli myös helpottavaa huomata, että tietyt ongelmat vaivaavat koko alaamme, kuten palkkataso, työn arvostuksen puute.. Mutta ei siitä enempää.

Koska olimme Jyväskylässä, kävimme pienimuotoisen lankakauppakierroksen. Itse ehdin käydä kolmessa, muut pääsivät vain kahteen mukaan. Keskiviikkona kävimme Poppelissa, josta seurani löysikin jakkilankaa. Jatkoimme seuraavana päivänä Titityyhyn, josta ehdin napsia muutamia kuviakin.
Pidän kaupan uusista tiloista ja ihanasta ilmeestä. Sohva näytti kovin houkuttelevalta, ja olisin ehkä istahtanut neulomaankin, mutta aika ei antanut myöten.

Hyllyiltä löytyi kaikenlaista ja ilahduttavaa oli nähdä niin monia neuleita eri puolella kauppaa. Ja kaikki oli tehty tietenkin ihanista langoista!

Tämä kyseinen hylly oli visuaalisesti miellyttävin. Kaikki herkut värit ja ihanat kevätlangat kutsuivat ostoksille, mutta jätin ne tällä kertaa hyllyyn. Ehkä ensi viikolla uudelleen?

Kolmantena paikkana ehdi vielä vilkaista Taikavillan, joka oli minulle täysin uusi tuttavuus. Sisään astuessa kauppa tuntui hieman tyhjältä, ja myyjä totesikin kaupan lopettavan tämän kuun lopussa. Kaikki olikin tuntuvissa alennuksissa, joka miellytti jo lähes tyhjää kukkaroani. Omistaja tuntui todella mukavalta ja fiilis kaupasta jäi positiiviseksi. Myynnissä oli myös ihania kankaita, joita ajattelin ensi viikolla käydä hamstraamassa, mikäli kauppa on auki kun kaupunkiin saavumme. Käykäähän tyhjentämässä hyllyt, jos olette Jyväskylässä sillä välin.

No mitä kaikkea sitten ostin? Se jääköön seuraavaan kertaan.

4 kommenttia:

 1. Nuori2013? Mäkin olin siellä! Olin ehkä yksi neulojista jonka näit. Tai sitten en, koska mä en ainakaan nähnyt juurikaan muita neulojia. Toisaalta saatoin myös olla vähän omassa kuplassani neulomuksen kanssa. Minä kävin keskiviikkona Titityyssä, mutta muihin lankakauppoihin en ehtinyt/rohjennut mennä aikataulujen takia. Melko samanlainen reissu siis :) Kiva sattuma, kun vasta törmäsin sun blogiin ekaa kertaa (vaikuttaa kivalta! jään seuraamaan). Heti jotain yhteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän minä! Mitä neuloit päivien aikana? Mulla tuli sukka valmiiksi ja toinen on tuloillaan.

   Poista
  2. Tein pikkupyyhkeen hamppulangasta ja loppukerästä itse neulottua lankaa tilkun (haaveissa on tehdä tilkkupeitto itsekehrätyistä langoista, onpahan syy tehdä mallitilkut valmiiksi saakka ennen kuin alkaa neulomaan ;))

   Poista
  3. Oi kun kuulostaa hyvältä! Mun tarttis löytää taas kehräysinto, silloin voisi harkita tuollaistakin ideaa.

   Poista