maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pomme de Pin Cardigan

Kolmen kuukauden on/off -neulominen on tuottanut tulosta. Ensimmäinen villatakkini, Pomme de Pin on vihdoin valmis.

Eilen illalla takki venyi hieman ja huomasin tehneeni aivan liian pitkät hihat. Myös resorit ovat löysiä, koska en suostunut vaihtamaan puikkoja välissä.

Kuvasta huomaa etten ole sataprosenttisen tyytyväinen aikaansaannokseeni, mutta kyllä tämä ensimmäiseksi villatakiksi menettelee. Vaikka lanka on Nallea, on se kostutuksen jälkeen tullut pehmeämmäksi.  Puikkoina käytin Knitpron Karbonzeja ensimmäistä kertaa. En ole ihan vakuuttunut, sillä ensimmäisen kerän puolivälissä puikoista tuntui irtoavan kaapeli ja ne rupesivat pitämään narskuvaa ääntä. Tarkastaessa huomasin, että kaapeli oli vetäytynyt puikon sisältä muutaman millin ja näin ollen häiritsi neulomista koko lopputyön. Itse puikot taas olivat oikein hyvät, liukuvat ja kestävät. Harmittaa vain tuo kaapelin huono laatu, mutta olen todennut saman ongelman myös muissa Knitpron puikoissa.

Jottei palanut kuva estäisi todellista langan väriä näkymästä, saatte vielä ihailla selkääni. Tuon takin niskaosio on kyllä vekkuli, lämmittää mukavasti. Tykkäsin myös siitä miten kuvio tulee esiin kauniisti. Ja lämmin on koko takki, varsinkin näillä keleillä! Tervetuloa kevät!

Niin, ja nyt uhkaa enää yksi ongelma. Mitä teen neljällä ylimääräisellä kerällä Nallea?

4 kommenttia:

 1. Minusta se on oikein nätti! Onnittelut ensimmäisestä takistasi! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis on, iso projekti. Tykkään tuosta mallista kovin, se on minullakin neulejonossa kunhan saan käden paketista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä muuten ilo tehdä, mutta hihat tuottivat ongelmia. Mutta kannatti taistella!

   Poista