maanantai 27. toukokuuta 2013

Elämäni toinen neuletakki

No niinhän siinä kävi, että neuletakkivillitys valtasi tämän neulojan puikot. Vaikka kuinka olisin halunnut pysyä perinteisemmässä villasukka -meiningissä, totesin yhden lankapussin huutelevan kovaan ääneen takkiajatuksia. Hetken pistin vastaan, mutta niinhän siinä aina käy että luovutin ja aloitin ohjeen etsinnän.

Etsin pitkään järkevää ohjetta kymmenelle vyyhdille Noro Cash Irohaa. Ei meinannut löytyä millään. Varsinkin kun tällaisen pullukan villatakin lankamenekki on niin paljon enemmän kuin sellaisen pienen ja suloisen. Mutta lopulta se löytyi. Ja eikun neulomaan.

Langoista Noro Cash Iroha ei ole niitä kaikkein helpoimpia. Se on pehmeää ja epätasaista. Purkaessa se purkautuu itsekin. Ja voi, mallitilkku olisi ollut ihan kiva idea. Ja jännitystä ilmassa piti se pieni fakta, ettei lankaa ollut saatavilla mistään kaupoista. Nämäkin vyyhdit olin saanut kitaraoppilaaltani.


Noh, tulihan siitä valmistakin. Hienokin vielä. Toki tein muutoksia, lähinnä kaarrokkeeseen, kun en pidä tuommoisista kovin ylös yltävistä neuleista. Lyhensin siis kuviota aika tavalla. Niin, ja yksi kohta kuviosta ei vaan auennut, ei vaikka katsoin miljoona tsiljoona eri versiota takista. Sen korvasin sitten helmineuleella. Ja nätti tuli.


Puikkoina toimi muistaakseni puikot kokoa 4,5. Olen tyytyväinen kaikenkaikkiaan. Ja sain ihanat langat käyttöön! Vielä totuttelen väriin, mutta ei tuo paha ole. Katsotaan. Ja vaikka kuvista voisi päätellä, en ole raskaana. Ihan omaa mahaa kaikki.


Ja eihän se paitojen teko tähän loppunut. Seuraavaksi olen siirtynyt tuhoamaan mohair -varastoani. Mikälie hulluus taas iskenyt..

4 kommenttia:

 1. Minun läppärilläni ei näy noita kuvia. Niiden kohdalla on vain pienet tyhjät neliöt. Kiva olisi nähdä kuvia.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm.. Korjaillaan. Lienee asetukset vinossa kuvien lähteessä.

   Poista
 2. Kaunis takki ja pukeva väri! Oman värimukavuusalueen ulkopuolelta löytyy joskus aarteita :-) Ja hei, jos Noro tekee lankaa, jossa ei ole kirkuvaa vihreää, sekin on hehkutuksen paikka :-D

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis takki! Tuo väri sopii sinulle tosi hyvin. Jään jännityksellä odottamaan vinkkejä mohair-varaston tuhoamiseen. :)

  VastaaPoista