maanantai 23. syyskuuta 2013

Roskakori. Eiku lehtikori. Eiku mikä täänyton?

Olen kyllä neulonut, ihan totta. Taaperolle sukat ja pikkusiskolle villatakkia. Takki on jo hihoissa asti, mutta kuvamateriaali puuttuu. Enkä ole jaksanut ottaa kuvia kaikista ufoista joista on tullut valmiita.

Olen yrittänyt pitää blogin mahdollisimman neule- ja virkkauspainotteisena. Tänään teen kuitenkin poikkeuksen. Tein nimittäin roskakorin. Sanomalehdistä. Se oli hämmentävää.

Kaikki alkoi siitä kun tajusin tarvitsevani työpöytäni alle roskakoria. On nimittäin äärimmäisen turhauttavaa yrittää väkertää mitään pyödällä, ellei roskia voi heittää saman tien menemään (tai koko lopputulosta mikäli harmittaa erityisen paljon). Siksi käytin kokonaisen illan kivan roskakorin etsimiseen.

Kivoja kyllä löytyi, mutta sitten se hinta tökkäsi heti alkuunsa. Lopulta totesin, että olen Tigerissa nähnyt punottuja koreja, ehkäpä voisin sellaisen tehdä itsekin. Ja eikun googlaamaan ja pinterestaamaan.


Seurasin videota lopulta melkoisen summittaisesti. Neljänä iltana pyörittelin puolikkaita Kotimaa- ja Esse- lehtiä sormet mustina painomusteesta ja liimasta. En ole elämässäni punonut yhtään mitään ja hämmästyin homman helppoutta. Mutta ei se oikeasti niin helppoa ole. Tasaista jälkeä kun oli melko haasteellista saada. Kaiken työn jälkeen pöytäni alle teki kodin tällainen yksilö:

No onhan se vähän muotopuoli. Ja muutenkin vähän hassu. Mutta se on työhönsä sopiva, ja kun siihen kyllästyn, voin heittää sen paperinkeräykseen ilman sen suurempia tuskia maailman tilasta ja muovin tuhlauksesta. Eiköhän se siis toimi tämän kodin ja käyttötarkoituksensa kohdalla ihan mukavasti.

Jännintä tässä on se, että mieheni innostui myös projektista ja haluaa nyt itse tehdä laskuista itselleen samanlaisen. Noh, mikäs siinä. Kunhan minun ei tarvitse enää pyöritellä noita materiaaleja saati punoa koria. Yksi kerta lienee ihan riittävä.

Blogi sai myös uuden ulkomuodon. Photoshop-taitoni vaatii vielä paljon hiomista, mutta alkuhan tämäkin on. Kannattiko uudistus?

1 kommentti:

  1. Laskuista, jee, ihan mahtava idea! ;) Kiitos! Ja hyvännäköinen tuo sanomalehtiversiokin on!

    VastaaPoista