lauantai 9. marraskuuta 2013

Se on kohta joulukuu

Haluaisin aina hypätä marraskuun yli. Tänä vuonna lokakuu tuntui vielä inhimilliseltä luonnon kirkkauden ja kauniiden päivien takia, mutta kyllä marraskuu tulikin sitäkin kamalampana vasten kasvoja. Yleensä marraskuun saapuminen on tarkoittanut joulun lähestymistä ja se jos mikä on ollut minulle kamala ajatus. En ole ollut jouluihminen sitten lapsuuden, ja siksi kaikki jouluun liittyvä on ollut meillä melkein kirosanan asemassa.

Jo viime vuosi oli paljon helpompi. Laitoin jouluvalot ajoissa ikkunaan ja keskityin lahjojen tekemiseen. Tänä vuonna ajattelin yhdistää sekä marraskuu-ahdistuksen että joulunodotusinnostuksen koristelemalla kodin jo ennen Tuomiosunnuntaita. Eli vähän niin kuin kauppojen aikataulussa. Paitsi että kaupat aloittivat jo lokakuussa.

Meillä oli semmoisia kamalia, kullanvärisiä joulupalloja vuosien takaa. En oikein enää lämmennyt niiden käytölle, joten maalasin pallot liitutaulumaalilla ja hatut akryylimaalilla.
Pallo näyttää hieman pommilta, mutta kunhan se saa muutakin väriä päälleen, luulen sen sopivan ihan mukavasti meidän joulukoristuksiimme. Anteeksi kuvanlaatu, kameran viimeiset lataukset eivät antaneet kuvan tarkentua.

Saa nähdä millaiset näistä tulee. Tarkoitus oli ensin tehdä näitä, mutta päädynkin ehkä tähän. Koska maalasin liitutaulumaalilla, voin päättää vielä tekovaiheessakin millaisen pallon koristelen. Ostin varmuuden vuoksi myös muutaman glitterin, jos vaikka tänä vuonna semmoinen kimallus olisi ihanaa. Katsotaan.

Olen jo monta vuotta miettinyt blogilleni joulukalenteria, sellaista adventteihin keskittyvää. Olisiko siinä mitään ideaa? Toisiko se blogiin jotain toivottua?

2 kommenttia:

  1. En nyt osaa arvata, minkälaista joulukalenteria ajattelit, mutta kuulostaa kivalta. Kiva, jos meille isoillekin ihmisille on joulukalenteri.
    - Susanna maalta -

    VastaaPoista
  2. Ihanat joulupalloideat! Tuommoisia voisin minäkin tehdä :-)

    Mä en oo hirvee blogijoulukalenterifani. Monesti ne on vaan semmoisia yhdentekeviä täytepostauksia jotka suosiolla skippaan yli. Mut eihän sekään vaarallista ole, jos joku muu tykkää niin kiva :) Ei kukaan tykkää kaikesta. Sellaista joulukalenteria mäkin seuraisin jossa olisi joku päivälle joku esim askarteluvinkki tai vaikka joku muistikirja joulukalenteri, että voisi itse kans osallistua ja askarrella joka päivä itsekin sivun muistikirjaan.

    VastaaPoista