perjantai 19. syyskuuta 2014

Asunnottomien yö 2014

Onko villasukkatuotannossasi ylimääräistä? Oletko erityisen etevä neulomaan isompien jalkojen villasukkia? Tässäpä oiva tilaisuus auttaa (lainaus suoraan FB-eventin sivuilta):
Tämä on sinulle, jolla on lämmin sydän ja varpaat sekä halu auttaa heitä, joilla ei välttämättä näin ole. Asunnottomien yö järjestetään valtakunnallisesti 17.10.2014 ja siinä tapahtumassa villasukat päätyvät 100% varmasti todelliseen tarpeeseen.

A-klinikkasäätiö haastaa kaikki mukaan Asunnottomien yön villasukkakeräykseen. Tavoitteemme on kerätä vähintään 1000 paria uusia miesten ja naisten villasukkia jaettaviksi eri kaupungeissa ympäri Suomen tuolloin Asunnottomien yönä 17.10. Mikäli haluat osallistua talkoisiin, laita puikot viuhumaan ja valmiita sukkia/sukkalankoja tulemaan:

A-klinikkasäätiö/Sukkakeräys
Maistraatinportti 2, 00240 Helsinki

Postittamisen sijaan sukkia voi myös tuoda A-klinikkasäätiön keskustoimistolle Länsi-Pasilaan tai muihin säätiön yksiköihin, joita löytyy mm. Hämeestä ja Länsi-Suomesta. Huomioithan, että suuri osa esim. A-klinikoista on kuntien tai kuntayhtymien ylläpitämiä. Pystymme siis järjestämään keräystä vain A-klinikkasäätiön toimipisteissä, joiden yhteystiedot löydät täältä: http://bit.ly/1slFCrx
Kävin muutama viikko sitten luovuttamassa oman ylituotantoni Pasilaan. Vastaanotto oli äärimmäisen mukava ja sain kuulla vähän homman taustoja. Nostan hattua, tämä kun ei ole mikään pr-projekti vaan aidon ihmisen aito ajatus kodittomien elämänlaadun parantamisesta. Pienistä teoista.

Kodittomuus on lähellä sydäntäni, sillä olen nähnyt läheltä mitä kodittomuus voi olla. Lohdutonta on katsoa toisen luisua ja yrittää sitä hidastaa. Ja miten voimattomalta läheisestä usein tuntuu kaikenlaisten tilanteiden pyörityksessä. Kodittomuus ei ole vain yhden ongelman lopputulema, vaan yhä enenevissä määrin kodittomuus on sattumien ja huonon onnen solmu, jonka avaaminen vie aikaa. Asunnottomien arvioitu määrä liikkuu yli 7000 ihmisen hujakoilla (linkki), mutta kouluaikoina kuulin epävirallisen arvion olevan jopa 10 000 ihmistä. Tämä luku sisältäisi myös ne ihmiset, jotka asuvat ystävien, perheenjäsenten ja tuttujen luona vailla vakinaista asuntoa.

Tiedän ettei parilla villasukkia voida lopettaa kodittomuutta, mutta ehkä jonkun kodittoman varpaat palelevat ensi talvena hieman vähemmän. Pienet teotkin kannattavat. Tervetuloa mukaan tekemään hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti