torstai 18. joulukuuta 2014

PopupILOn joulutori

Puffalan Tiina kyseli kesällä, josko pk-seutulaisia kiinnostaisi autella joulukuussa myyntihommissa. Ilmoittauduin mukaan, ja viime torstaista asti olen käynyt Helsingin Makkaratalolla PopupILOn joulutorilla myymässä Puffalan tuotteita. Pikku hiljaa myös asiakkaat ovat löytäneet paikalle, ja mikäs sen mukavampaa kuin myydä neulojille lankaa!

Neulojaksi lasken tässä myös itseni, nuo värit kun ovat kutsuneet sunnuntaista asti luokseen. Moni neuloja onkin ihastellut ja ostanut kotiinsa noita ilon tuojia. Samalla ollaan vaihdettu muutama sana. On ollut ilo nähdä nettituttuja livenä! Mielettömän siistiä. Nettiyhteisöt ovat antaneet minulle niin paljon vuosien varrella, että toivon jokaiselle samanlaista tukea arjessa. Yhteisöjen kautta olen käynyt mm. peliturnauksissa ulkomailla, löytänyt ystäviä ja saanut ihanan kummilapsen. Saati sitten kaikki se tieto ja taito, jonka olen omaksunut muiden kautta.

Olen ihastellut myös myyjien yhteisöä tuolla torilla. Näin aloittelevan folkloristin näkökulmasta yhteisön tutkiminen on toki aina kiintoisaa, mutta samalla olen yllättynyt siitä yhteishengestä, joka myyjien kesken vallitsee. Se on ollut mukava kokemus. Eilen opetin viereiselle saippua- ja kynttiläkauppiaalle Instagramin käyttöä. Molemmat olimme toki tästä innoissamme. Kaikenlaista olen konkareilta oppinut ja monenlaisia keskusteluja käynyt. Vieressämme oleva, virolainen kundikin on osoittautunut erittäin hauskaksi seuraksi, kunhan löysimme ensin yhteisen kielen! Toriyhteisö on myös selkeästi sukupolvet ylittävä yhteisö, neulojiakin löytyy monesta eri ikäluokasta. Iltaisin on hauska hassutella yhdessä ja heittää huulta. Huumori yhdistää pitkän päivänkin jälkeen.

En tietenkään voinut muuten olla ostamatta saippuakauppiaan omia tuotteita. Nuo kuppikakkukynttilät kun vaan halusivat meille kotiin. Hetihän niitä oli testattava, ja siististi palaa! Meille kotiutui tavoista poiketen pinkki kynttilä. Kiva piristysruiske näin pimeyden keskellä.

Tervetuloa siis sanomaan moi jos eksyt Makkaratalolle! Joulutori on avoinna sunnuntaihin saakka, kaikenlaista jännää ja ihanaa on myynnissä myös muilla, vaikka toki lanka onkin mielettömän ihanaa. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos vaan ihan omaa fiilistelyä. Opiskelijalle mukavaa duunia, jossa tapaa mielettömän ihania ihmisiä. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä Kahelia naurattaa. Tiistaina kävin ostoksilla ja höpöttämässä ja nyt vasta tajusin, että olen seurannut blogiasi jo pitkään... Maailma on pieni. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma on todella pieni :D Kiva kun kävit, oli kiva höpötellä!

      Poista