perjantai 3. huhtikuuta 2015

Matkapäiväkirja: Tukholma

Kävimme jo maaliskuun alussa pienellä tuuletusreissulla Tukholmassa. Koska miehelläni ei ollut kovinkaan paljon intoa lähteä käymään maissa, kävin itse pyörähtämässä vanhan kaupungin ympäri.

Koska pääsimme Tukholmaan maanantaina, kaikki kiinnostavat kohteet tuntuivat olevan kiinni. Kadut olivat myös melko autiot aamutuimaan, mutta en ollut siitä pahoillani. Kaunis kevätpäivä kannusti kävelylle, joten kiersin itselleni hieman oudompia reittejä pitkin vanhaa kaupunkia.

Eksyin samalla myös rahamuseoon, joka sattui maanantaista huolimatta olemaan auki. Ensin punnitsin ovella josko viitsisin sisään mennä, mutta kun selvisi museon olevan ilmainen, käväisin näyttelyt läpi. Olemme opiskelujen puolella käyneet museoiden muuttuvaa maailmaa läpi ja olikin kiinnostavaa tutkia museota siltä näkökannalta.

Kiinnostavimmiksi asioiksi itselleni nousivat toki rahoista kerrotut tarinat ja kertomukset. Niitä oli kuvattuna tällaisissa lasikaapeissa ja tarinat kerrottuna vieressä. En muista tarkalleen mitä tässä tapahtui, mutta olisikohan ollut kyse virvatulista ja peikoista tai menninkäisistä. Maahan haudattujen rahakätköjen päällä kun sanotaan näkyneen virvatulia.

Löysin myös muutaman lankakaupan, vaikka en niitä erityisesti etsinytkään. Österlånggatanilta löytyi sekä Sticka että Anntorps väv, joista ensimmäisestä kuvat ovat.

Langat oli laitettu Stickassa esille kauniisti ja palvelukin oli hyvää. Kanssani samaan aikaan olevat asiakkaat tosin tarvitsivat enemmän apua, enkä lopulta ostanut kaupasta mitään oman rahatilanteeni takia. Tässä kaupassa voisin tosin käydä joskus uudelleenkin.

Anntorps vävissä sen sijaan harmittelin todella surkeaa palvelua. Myyjällä oli puhelu kesken astuessani kauppaan, eikä hän huomioinut minua moneen minuuttiin. Kun sitten olin jo lähes kiertänyt pienen ja ahtaan kaupan, hän huikkasi puhelun keskeltä josko etsin jotain. Kun vastasin että en vielä tiedä, hän käänsi minulle selkänsä ja jatkoi puhelua sivuhuoneessa. Vaikka muutama lanka olikin kiinnostanut minua, päätin lähteä tyhjin käsin ihan vain palvelun surkeuden takia. Ärr.

Jos siis satut Österlånggatanille, molemmat kaupat löytyvät kyllä sen varrelta. Mitää maailmaa mullistavia löytyjä niistä ei saa, mutta toki ne kannattaa käydä katsastamassa jos on maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti