perjantai 29. lokakuuta 2010

Töissä on kivaa

Koska neulonnat eivät ole kovinkaan paljon edistyneet, ajattelin jakaa muutaman työntekoani kuvaavan kuvan. Kengät ovat mainoksiin tulevia pohjakuvia, joita työstän sitten joskus. Viimeinen kuva on tämäniltainen työkeikka, tyttöjen ilta. Rentouttava tutustumishetki nuorten kanssa. Yksi tytöistä vieläpä kiitti hartauden jälkeen itse hartaudesta!



 

Näiden lisäksi ajattelin vielä jakaa kanssanne meille muuttaneen söpöstimen tarinan. Se on Topi, anoppini tekemä heijastinystävä, jonka nykyinen asemapaikkani on repussani roikkumassa. Topi on vähäruokainen ja hiljainen kaveri, joka auttaa selviytymään pimeässä. Hyvään sukuun olen itseni tunkenut, moni jakaa innostuksen erilaisiin kädentöihin kanssani. Anoppilassa käydessä enemmän kuin yksi naisista kutoo tai kehrää. Hienoa, eikö?


Terra etenee hitaasti mutta varmasti, muutamat sukat ovat jo melkein valmiit ja Haruniakin olen jo miettinyt. Ei huono muttei nyt hyväkään näin viikon neulesaldoksi.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Vuorokauden lomaretki

Sain pidettyä pikaloman. Tiistai-iltana lähdettiin käymään muutaman ystävän kanssa manner-Euroopan puolella, Tallinnassa. Tänä aamuna heräsimme kuudelta ja laivasta poistuimme seitsemältä. Keli oli mitä mahtavin kaupunkiin tutustumisen kannalta! Läksimme siis vanhan kaupungin kautta kävelemään ympäriinsä missiona löytää auki oleva kahvila. Yksi löytyikin puoli yhdeksältä, välissä ehdimme kätdä Harjulla ihailemassa auringonnousua. Kaunis on kaupunki ja oli ihana huomata kuinka hiljaista usein niin ruuhkaisessa turistirysässä voi olla.

 Kuu paistoi kirkkaana ja vanha kaupunki oli suorastaan aavemainen. Harmi että kamera ei tallentanut tunnelmaa niin hienoksi kuin toivoin.

 Pyha Vaimu eli Pyhän Hengen kirkko. Ihana sininen taivas. Kuvastakin tuli ihan kelvollinen.

 Joimme melko vahvaa kahvia kirkon vieressä olevassa kahvilassa. Namnam. Tunnelmakin oli mitä mainioin, kellarikahvilat ovat pop! Ja kahvila oli lähes tyhjä, yllättäen keskiviikkoaamuna. Toisin kuin muut neulojat, emme käyneet Karnaluksissa tai missään muussakaan lankakaupassa koko matkan aikana. Ihme.

Tällainen kulki kassini pohjalla koko matkan ja pääsi aina välillä pöydälle ja etenemäänkin asti. Ohje on siis Jared Floodin Terra. Ihana. Lankana Rowanin Felted Tweed. Nam. Miksi kaikki Jaredit ja heidän tekemisensä ovat niin ihania?


Puikoilla on myös sukkia ja muuta säätöä. Kunhan ehtisi tehdä kaikkea.

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Harmaata syksyä

Huomasin äsken kuvia ottaessani, että harmaa on ollut viime viikkoina in. Ainakin minun kohdallani. Saanko esitellä viimeisimmät tekemiseni? Valoa ei tunnu enää riittävän kuvaamiseen missään, mutta ei ahdistuta siitä, eihän?
Heijastinhanskat. Itse heijastinlanka näkyy huonosti, mutta juuri sen verran että autoilija saattaa nähdä jotakin. Onneksi on myös muita heijastimia käytössä. Kivat Hanskat, suhteellisen kiva lankakin. Novitan Luxus Alpacaa, jota sain lankomieheltä viime jouluna kaksi kerää. Näihin meni melkein tasan yksi kerä. Knitpron puikot muuten sopivat projektiin mahtavasti! Kolmosilla sain aikaiseksi.
Tässä läksiäislahja kollegalle. Lanka ei ole kovinkaan mukavaa, Raggegarnin "lahjoituslankaa". Nordialla on sunnuntain sukkalankatarjous; yli viiden euron ostoksista saa yhden langan korista mukaansa ilmaiseksi. Siten tämäkin meille päätyi. Tai kaksi kerää tätä. Punainen lanka on seiskaveikkaa, sitä samaa mistä väkersin Allut.
Ikuisuuspeittoni Green Beans. Tätähän on siis tehty ja purettu jo moneen kertaan kun en ole päättänyt millä tavalla tämän toteuttaisin. Tuplana virkkaan, katsotaan tulisiko joskus valmista. Enemmän olen ainakin saanut aikaiseksi kuin muissa yrityksissä. Lankana Gjestalin Nagano, kahta eri vihreää. Toivottavasti saan vielä jonkun kolmannenkin värin.

Sain Lahjasukat muuten vihdoni annettua eteenpäin. Teini oli iloissaan että olin muistanut häntä. Saa nähdä meneekö käyttöön kuitenkaan.

On hankalaa nukkua öisin. Joka ainoa syksy tulee vaihe, jolloin valvon yöt ja nuokun päivät. Harmi että se tuli nyt, pitäisi juuri nyt olla niin paljon tehokkaampi. En vaan saa aikaiseksi töissä mitään. Snif. Viime yönä meni kuuteen aamulla, edellisyönä sain unta neljältä. Tänäänkin olisi pitänyt suunnitella opetusta, mutta en saa aikaiseksi. Siis bloggaan. Ja nuokun. Ja ahdistun. 

perjantai 15. lokakuuta 2010

Allut

Ihanat Allut valmistuivat vihdoin. Blokkaamalla tuli vähän siistimmät, silti näissä on mielestäni jotain hassua.

Aloitin muuten Picasan käytön. Olen ainakin bloggerin kohdalla tyytyväinen. Nopeampaa kuin Flickrn käyttö, jotenkin vaivattomampaakin. Kiitos Google kaikesta.

Heijastinhanskatkin aloitin. Niistä tulee hienot. Pidän ne itse. Onkin ollut hieman turvaton olo tuolla pimeydessä ilman heijastinta.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Rainbow Piggies ja muuta mukavaa

Ystäväni sai tällaiset käsiensä lämmittimiksi. Hauska projekti, vaikka lankojen päättely oli viedä motivaation mihinkään raidalliseen. Mutta hienot ovat!

Mallina SpillyJanen Piggy Mittens ilman korvia ja kärsiä. Ystäväni ei sellaisia kaivannut, joten mikäs siinä. Lankana oli erilaisia jämäkeriä, tuo keltaoranssi on esimerkiksi itsekehrättyä merinoa. Jäihän noita jämiä vielä ainakin sukkia varten, saa nähdä milloin ne sitten aloitan. Raidoittaminen on ihan hauskaa kun sitä tekee silmämääräisesti, mutta parin tekeminen samannäköiseksi on aina se haastavin osa.

Puikoilla on uutena tulokkaana lähtevän kollegan sukat, ne pitäisi saada ensi viikoksi valmiiksi. Lanka nyt on mitä on (Gjestalin Raggegarnia, inhottavaa!) mutta sillä mennään. Lisäksi tehdään teinien kanssa tossuja kylmien lattioiden eristeiksi. Ja tietty se Haruni. Ja muut projektit. Eipä hommat ainakaan kesken lopu, varsinkin kun vietän kaiken aikani nyt töissä kun työparia ei tule ennen tammikuuta. Huraa säästöt.


Viimeisenä illan piristys. Kävimme ystävien kanssa Lintsin Valokarnevaaleissa ja testailin kameraa. Tuli jännää jälkeä. Kuvassa siis Mustekala, jollei joku tunnistanut.

torstai 7. lokakuuta 2010

Melkein mutta ei ihan

Projekteja on taas aloiteltu vaan ei saatu loppuun. Ajattelin muutaman näistä teille esitellä. Luottamus omiin kykyihin on kova, joten kyllä nämä saadaan jossakin vaiheessa tätä vuotta loppuun. Paitsi Haruni. Sen kanssa motivaatio on hukassa.

Tässä uusin aloitukseni, työnimeltään Syksysykat. Ei huonot, muttei hyvätkään. Kerran jo melkein alkutekijöihinsä purkautui. Katsellaan.

Allut. Lupasin tammikussa tehdä jotakin eräälle kollegalle haasteena. Tässä tulos. Vielä on vähän kesken, mutta kyllä se tästä. Värit toistuvat huonosti tällä valolla. Yritän ottaa huomenna parempia kuvia.

Huonosti fokusoitunut kuva Harunista. Tätä enempää sitä ei vielä ole. En ymmärrä, lanka on ihanaa ja ohjekin mukava, mutta valmista ei vaan tule. MOTIVAATIO-ONGELMA. Miksi?

Tällaisessa mestassa oltiin tänään. Työyhteisön kanssa. Oli ihana ilma, vaikka kulutimmekin suurimman osan ajasta sisällä. Sentäs tunniksi pääsi pihailemaan.

Välillä duunit innostaa. Tänään hihitytti. Oli kiva nauraa kollegoiden kanssa.

lauantai 2. lokakuuta 2010

sateenkaaripossut


tällaista on syntynyt viikolla.
Published with Blogger-droid v1.6.1