lauantai 2. toukokuuta 2015

Lankakarusellin satoa

Ravelryssä on suomenkielinen ryhmä nimeltä Lankalaatikko. Siellä pyörii Lankakaruselli, johon ryhmäläiset voivat laittaa itselleen puhumattomat langat kiertoon muille ryhmäläisille ja toisaalta adoptoida kiinnostavia lankoja kohtuudella omaan käyttöön. Kun Karuselli pyörähtää omaan suuntaan, on lankojen neuloutumisen jälkeen hyvä kertoa siitä myös ryhmässä. Systeemissä on haasteensa, mutta ainakin itse olen kokenut tällaisen vaihdannan mukavaksi tavaksi saada kiertoa omaan varastoon.

Adoptoin itse kolme kerää Dropsin Big Merinoa aikeissa neuloa niistä pitkä luuppikaulahuivi. Kävin erilaisia ohjeita läpi pitkän jonon, ja lopulta päätin toteuttaa Snowdrift Infinity Cowlin. Epäilin kuitenkin kerien riittävyyttä, joten kävin puolivälissä matkaa ostamassa muutaman mustan kerän lisää ajatuksella tehdä kaksivärinen huivi.


Ensin ristikkäin neulotut silmukat eivät millään meinanneet onnistua, mutta kun tajusin antaa hieman löysää käsialaan, nekin alkoivat luonnistua. Sen jälkeen huivin neulominen oli suhteellisen aivotonta ja onnistui luennoillakin. Sain kaikki viisi kerää käytetyksi ja huivista tulikin mukavan muhkea kolme kertaa kaulan ympäri kääräistynä.


Huivia ei toivottavasti tarvita ennen ensi syksyä! Silloin se pääsee omaan käyttöön ja enköhän pidä siitä silloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti