perjantai 5. marraskuuta 2010

Vasenkätisen vollotusta

Olen Terran viimeisessä vaiheessa, tai siis toisiksi viimeisessä. En löytänyt vasurille youtubevideota aiheesta Elizabeth Zimmermann's Sewing Bind-off, joten päätin tehdä itse kuvatutoriaalin. Ehkä siitä on teille muillekin apua. Ja minulle jatkossa (pahoittelut kuvanlaadusta, luonnonvaloa ei näytä riittävän enää mihinkään edes kotosalla).
Kun päättelet, otat ensin lankaa tarpeeksi pitkän pätkän (Jaredin ohjeessa sanottiin kolme kertaa päättelypätkän mitta). Ota kaksi ensimmäistä silmukkaa käsittelyyn, vedä lanka näiden kahden silmukan läpi kuvan osoittamalla tavalla ja pidä molemmat vielä puikolla.
Kun lanka on vedetty kahden silmukan läpi, ota ensimmäinen silmukka käsittelyyn. Vedä lanka läpi kuvan osoittamaan suuntaan ja sen osoittamalla tavalla. Pudota kyseinen silmukka puikolta. Aloita homma alusta.

Hankalinta itselle kaikissa oikeakätisten jutuissa on suunnat. Muistan nimittäin suunnat niin hyvin etten osaa niitä päässäni heti muuntaa. Samoin jos ohjeessa sanotaan oikea puikko, en osaa aina mieltää sitä vasemmaksi. Aloittaessani huivien neulomisen viitisen vuotta sitten, oli minulla vaikeuksia lukea taulukkomuotoon tehtyjä ohjeita. Ihmettelin aina miksi huiveistani tuli erilaisia kuin muilla. Lopulta tajusin lukeneeni niitä väärään suuntaan. Kaikki kavennukset olivat siis väärin päin. Ongelmia ovat aiemmin tuottaneet myös kitarasointujen sointukirjat. Ne kun ovat oikeakätisille ajateltu. Joskus kahviloissakin on ajateltu vain oikeakätisiä. Kahvit ovat tietyssä kohdassa jonotusta suhteessa kassaan. Säätöä vasurille mutta ah, helppoa oikeakätisille. Pieniä asioita joihin voisi panostaa.

Voi tätä elämän ihanuutta.

P.S. Tässä teille oikeakätisille hieno video siitä miten päättely tulee tehdä, vasurilla (olin etsinyt selkeästi väärillä avainsanoilla :P ):  Left Handed Sew Bindoff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti