keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Kaikissa blogeissa tunnutaan tähän aikaan vuodesta tehtävän kollaaseja ja itsetutkiskelua. Itse päätin nostaa muutamia tämän vuoden erilaisia huippukohtia esiin.


Vuoden kiinnostavin neulottava


Out of Gas. Tuo huivi jonka kanssa tuli kiire. Ja joka ilostutti uutta ylioppilasta.

Malli on mukava ja stressitön neulottava, ja sitä voi suurentaa ta pienentää oman fiiliksen ja langankulutuksen mukaan. Toiveissa olisi tehdä itsellekin tuommoinen, mutta vielä paljon isompi.


Vuoden lanka

 Tämä oli hankala kategoria. Siksi voittajiakin löytyi useita.

Tuo silmiin sattuvan keltainen merino-akryylisekoite oli omalla tavallaan vuoden huippuja. Sen kanssa taisteltiin ja voittokin tuli, ja sukat adoptoi kesän lopulla käly maksuksi kirppisvarauksesta. Monet olisivat sukat tästä langasta halunneet, mutta lopulta lanka riitti tasan yhteen pariin. Neulottavanakin ihan ok, kun miettii akryylin määrää.

Veto pääsee myös tähän kategoriaan voittajana. Hinta-laatu oli kohdallaan, värit juuri oikeat ja neuletuntuma ihana. Mitä sitä peruslangalta muuta voi odottaa? Tulisipa joku ja tekisi tällaista laatua myös markettilankoihin, ostaisin saman tien.

Kolmantena voittajana nostan kategoriaan jämälangat. Tavoitteeni vuodelle 2014 oli vähentää oman varaston kokoa ja onnistuin siinä sekä myymällä että neulomalla. Kovin paljon ostoksia tälle vuodelle ei ole kertynyt, siitä kertoo jo lankavaraston tiivistyminen kahteen laatikkoon kolmen ja puolen laatikon sijaan. Tiesin, että olemme jossakin vaiheessa muuttamassa tästä asunnosta, joten olen pyrkinyt vuoden aikana pienentämään kaikenlaisia varastoja ja myynyt eteenpäin minulle puhumatonta materiaalia. Kirpputoreilla olen tavannut monia mukavia ihmisiä, joiden kanssa on tullut juteltua vähän kaikenlaista. Sekin on ollut hieno sivutuote tässä projektissa.Vuoden käyttökelpoisin käsityö

Kyllä. Sukat. Ei tosin kovin yllättävä veto tämän blogin puolella.

Harmittelen vieläkin Vuorelman konkurssia, rakastuin tähän lankaan aivan liian myöhään. Peruskäytössä sukat ovat edelleen hyvässä kunnossa, vaikka näillä on vaelleltu yliopiston käytävillä, istuttu jalat ristissä penkeillä, sairasteltu peiton alla ja neulottu sohvalla joululahjoja. Ihanat ne ovat, omat luottosukat.


Vuoden kovatöisin käsityö

Vaikka en tehnyt tätä yksin (enkä edes kokonaan tänä vuonna), oli Häälahja kaikkein kovatöisin projekti kuluneena vuonna. Yhdessä vaiheessa se oli vallannut koko olohuoneemme lattian ja mies joutui pomppimaan sen yli ja ohi samalla kun virkkasin ruutuja kiinni toisiinsa. Hääpari kuitenkin piti luomuksestamme ja samalla sain ilon tutustua muutamiin uusiin ihmisiin. Melkoinen projekti!


Vuoden uusi taito

Taitotasoni nousi monessa asiassa, mutta vuoden uusi taito on ehdottomasti maton kutominen. Vaikka matosta ei tullut täydellistä, se palvelee käytössä hyvin ja pääsee varmasti uuteenkin kotiimme tammikuussa. Toki mattoon liittyy myös tarina siitä, miten minusta tuli kummi kolmannen kerran. Kaiken kaikkiaan kiintoisa projekti, jossa todella ymmärsin kierrätetyn materiaalin potentiaalin.


Vuoden iloinen yllätys

Vuoden iloisimman yllätyksen tarjosi Puffala, jonka kanssa sain ilon tehdä töitä joulukuun loppupuolella. Sain kasvot useille nettitutuille ja kävin monen monta kiintoisaa keskustelua samalla kun sain promota Puffalan tuotteita. Toki oman osansa hommaa toi ihanien lankojen tuijottelu ja niiden osittainen kotiutus joulutorilta. Sosiaalisena persoonana nautin tuollaisista hetkistä, jolloin voi tutustua uusiin ihmisiin ja saada kohtaamisista paljon. Myös myyjien yhteisö oli kiinnostava, erilainen kuin olin osannut odottaa. Sekin iloinen yllätys.

Täytyykin muuten jossain välissä näyttää kotiuttamani langat. Ihania!


Vuoden onnistuminen

Yliopistoon pääsy oli ehdottomasti tämän vuoden kirkkain onnistuminen. Sen kohdalla tein eniten töitä ja onnistuin. Vaikka pääsin sisälle hieman rimaa hipoen, olen onnistunut kovalla työllä kiitettäviin kurssiarvosanoihin. Luennoilla olen saanut myös neuloa, mikä on kovasti helpottanut kuuntelemista ja oppimista. Toivon että motivaationi tästä vain kasvaa, sillä aiheiden puolesta pääaineeni on oikea aarreaitta. Jotain kertoo motivaatiostani myös se, että odottelen jo tässä vaiheessa innolla sitä kun pääsen taas luennoille ja oppimaan.

Muita vuoden onnistumisia ovat oma silmukkamerkkini, joita sain olla myymässä. Palaute niistä on ollut kovin positiivista, joten jatkan niiden tekemistä varmaankin vielä ensi vuoden Etsyn kautta. Sitten täytyy katsoa miten veropoliittiset muutokset vaikuttavat kansainvälisen paikan toimintaan. Tällöin voisin uskoa, että myynti loppuu, sillä tuloni merkeistä eivät ole koskaan olleet suuria. Teen niitä ilosta ja pyrin pitämään hinnat kuluttajaystävällisellä tasolla. Mutta katsotaan.

Kolmantena onnistumisena voisin vielä mainita tämän blogin. Elämäni on vuoden aikana kääntynyt aivan päälaelleen ja onkin ihme, että olen saanut edes muutaman kirjoituksen valmiiksi tänä vuonna. Jokainen merkintä on siis ollut onnistuminen. Kiitos että olet jaksanut käydä ne lukemassa.


Millainen on sinun vuoden 2014 listasi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti