sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Suklaan puuttuessa

Olen törmännyt muutamaankin söpöön pääsiäiskoristeeseen, mutta en ole itse päässyt neulottujen tai virkattujen koristeiden makuun. Omistan kuitenkin jonkin verran puuvillalankaa, joiden alkuperäinen käyttösuunnitelma katosi parvekkeen menettämisen myötä. Eräänä iltana etsinkin hieman puolihuolimattomasti Ravelrysta ohjeita pääsiäiskoristeiden virkkaamiseen.

Itselleni yllätykseksi huomasin ostaneeni parilla eurolla suklaisen pupun virkkausohjeen. Lankalaatikossani oli kuitenkin puolitoista kerää ruskeaa Rowanin Handknit cottonia, jotka kaipasivat uutta käyttöä. Ei muuta kuin hommiin.

Jo heti alkuun huomasin, että Netflixin katsominen ja samalla ohjeen tuijottaminen samalta näytöltä ei onnistunut. Purkuun pupu joutui kolmesti ennen kuin tajusin Yle Areenan huikeat radio-ohjelmat. Niitä kuunnellessa pupu valmistui muutaman session pätkissä.

Itse ohje oli muuten helppo seurata, mutta hätäisemmälle lähes samannäköiset ch ja sk -lyhenteet eivät oikein sopineet. Keskittynyt lukuhetki kuitenkin avitti tekemistä ja sain kuin sainkin pupun puolikkaat tehtyä. Pesun jälkeen virkkasin puolikkaat vielä yhteen ja ompelin silmät kiinni. Silkkinauhani ovat muutossa tehneet katoamistempun, joten pätkä Dropsin Alpacaa päätyi pupun rusetiksi.
Hieman pienemmällä koukulla olisin saanut vielä siistimpää jälkeä, mutta koska ajatuksena oli kokeilla virkkaamista, en ottanut tästä hernettä otsaonteloon. Ihan suloinen kaverihan tuosta tuli kuitenkin. Ei meillä pääsiäiskoristeita kovinkaan montaa ole, joten kyllä pupu pääsee käyttöön joka tapauksessa.

Iloista pääsiäistä siis teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti