sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Puikkojen tyhjennystä

Olen saanut inspiraatiota tehdä valmiiksi pitkiä aikoja UFOutuneina odottaneita töitä erilaisten tempauksien kautta. Itse en niihin ole virallisesti osallistunut, mutta vierestäkin seuraamalla voi saada melkoisen inspiraation puuskan. Ehkä tätä voisi kutsua myös keväiseksi lankalaatikoiden siivoukseksi. Huomasin nimittäin, että käsityökorini oli todella pölyn peitossa, eikä tuo villalanka ainakaan hylji pölyä aktiivisesti. Saadakseni kodin siistiksi on siis tartuttava myös niihin puikkoihin jotka eivät ole puhuneet pahimmillaan vuosiin.

Ensimmäisenä valmistuivat nämä sukat, joista löytyy ensimmäinen merkintä vuodelta 2010. Niiden ongelmaksi muodostui lähinnä puikkojen ja langan väärä valinta. Ostin nimittäin tuohon aikaan huonot bambupuikot ja niiden kanssa taistelin. Eihän niissä mikään liukunut, ne vain taittuivat ja lopulta tämän uuden inspispuuskan aikana menivät rikki. Heitin ne hyvillä mielin roskiin. Mutta sukat sain valmiiksi.

Myyntiin ne eivät mene, vaan todennäköisesti lämmittävät omia jalkoja jossain vaiheessa ensi syksyä. Ihan söpöt ovat, varsinkin kun huomaan oppineeni neuleista aika paljon näiden sukkien aloituksen jälkeen.

Toiset loppuunsaatetut sukat ovat lähimenneisyydestä, ihan alkuvuodesta. Tein kolmannet Bonesini, joiden piti ensin matkata vaihtoparilleni. Totesin kuitenkin toisen sukan alussa, että värihän on suoraan inhokkilistalta! Ja eikun muita sukkia neulomaan. Näissä oli hyvät puikot ja lanka, Cascaden Heritage, joka on kyllä ihanaa neulottavaa. Puikkoina toimi kolmosen lyhyet puikot.

Näiden inspiraationa toimi myös kälyni toive saada jämälangoistani kivat pitkät sukat käyttöön. Yksi valituista väreistä oli tämä keltainen. Odotankin innolla niiden sukkien aloitusta, kunhan ensin saan paljon muitakin keskeneräisiä puikoilta. Onhan noita varastoihin nimittäin kertynyt yksi jos toinenkin. Eräs huivikin on odottanut puikoilla kolmisen vuotta valmistumista. Jos siihen tarttuisi joskus..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti