tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kälysukat

Käly kävi ja valitsi jämälankapurkista itselleen kivat raitavärit. Lupasin tehdä sukat, pidemmät kuin teen yleensä. Sitten rupesin pohtimaan miten saan kaikki värit yksiin sukkiin. Päätin raidoittaa fiiliksellä ja silmämääräisellä ällötysfaktorilla. Tässä vaiheessa tipahti kaksi punaista jämäkerää pois värivalikoimista.

Tein yhden sukan valmiiksi. Sitten aloitin toista. Ja muita projekteja samalla. Äkkiä huomasin että laivamatka on edessä ja totesin, että siellähän ne sukat varmasti valmistuvat. Ja ihme kävi! Ikkunasta tuijottelun ja telkkarin katsomisen lomassa silmukat kietoutuivat sukiksi ja langanpäät päätellyiksi ihan rauhassa. Meillä ei nimittäin ollut sellainen bileristeily menossa, vaan ihan tavallinen keski-ikäistä vanhempien ihmisten reissu. Siihen kuului syöminen kalliista ja herkullisesti sekä chillailu ilman discon jytkettä ja kännisten tuijottelua. Meillä kun ei miehen kanssa ole tarvetta discolle tai kännisille. Jätämme ne yhteisillä reissuilla muille. Henkinen vanhuus tuo mukanaan paljon ihania juttuja, kuten hassuttelua ja yhteisiä keskusteluja, kivan lounaspaikan ja lähes aikatauluttoman reissun. Pidän.

Puikkoina sukkiin käytin kolmosen puikkoja ja lankoina ainakin tästä, tästä, tästä ja tästä projektista jääneitä lankoja. Yksikään kerä ei ihan loppuun asti päässyt, mutta vähimmillään jäljellä kerää on metrin verran, toisissa toki paljon enemmän. Neuloin menemään ensimmäisen sukan fiiliksellä ja imitoin lähes kokonaan toisen sukan. Ihan identtisiä ei tullut, mutta ei ollut toivekaan. Nyt vaan odotellaan kälyä saapuvaksi niin saa sukat jalkaan!

Mietin muuten tuossa parvekkeella kuvatessani, että miettivätköhän naapurit ikinä mitä oikein kyykin ja venyttelen kameran kanssa? Ja miksi ihmeessä kuvaan sukkia?


6 kommenttia:

 1. Mukavasti olet sommitellut raidoitukset. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kommenteista! Täytyy myöntää että olen tyytyväinen. Ja toivottavasti sukkien saajakin.

  VastaaPoista
 3. Komeat sukat! Onpa hyvä lahjaidea; avaa lankavarastosi ja pyydä valitsemaan mieleistä, toteutus sitten ajan kanssa. Mekin harrastamme rauhallista matkailua, ilman melua ja humaltuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tämä oli kyllä hyvä idea, onneksi käly sen keksi :) Rauhallinen matkailu on oikein mukavaa!

   Poista