torstai 10. maaliskuuta 2011

Väriterapiaa

Tässä kämmekkäät joista puhuin aiemmin. Lankana Three Irish Girlsien Lindon Merino. Sekin jo aiemmin esiteltynä. Ihanan pehmeä ja paksu lanka, kerästä jäi vielä vaikka kuinka jäljelle. Viitosen puikot, hieman rikkinäiset tosin. Huomasin että yhden puikon pinta oli haljennut ja se jäi aina kiinni neuleeseen. Uudet puikot on siis hankittava.


Uusi lähetyskin saapui tänään. Olin jo unohtanut että valitsin tämän värisen langan! Värinä Isis, lanka siis samaa Lindon Merinoa. Jotenkin niin kiva tuo, parempi livenä. Jään sävyt vaihtelevat jopa häivähdykseen purppuraa. Olen jopa harkinnut ostavani lisää lankaklubia näiden perusteella. Tosin sukkalankaa ottaisin seuraavaksi. Palvelukin on pelannut niin hienosti!

Sitten vähän huonompaan ostokseen: 7 veljestähän se siinä! Yksi teineistä halusi sateenkaarikämmekkäät ja vähän niin kuin lupasin ne hänelle tehdä. Tavallaan olen himoinnut tätä lankaa kun muut bloggaajat ovat tätä ostelleet, mutta silti tästä tulee vähän ällö olo. Jotenkin ysäri. Sukissa ja kämmekkäissä menee, mutta apua jos olisi isossa jutussa! Olen myös pilannut itseni paremmilla lankalaaduilla ja Seiskaveikka tuntuu niin kovin karkealta neuloa. Ei laatu ole todellakaan sitä mitä pitäisi, kuidut edelleen pomppivat irti toisistaan ja jälki on hieman suttuista siitä johtuen. Olin jo aikeissa miettiä uudelleen Novita-inhoiluani Huopasen jälkeen (voi vitsi niitä tossuja oli kiva neuloa kun se oli niiiiiiin pehmeää lankaa!), mutta tämä kyllä taas muistutti miksi Novitaan ei kannata sijoittaa. Harmittaa, sillä haluaisin suosia suomalaista työtä. Novita tekee sen vaan niin vaikeaksi.
Kävin testaamassa muuten Menita Outletin lounastarjontaa torstain kunniaksi. Pidimme kollegan kanssa lounaspalaverin ja oli muuten hyvää hernekeittoa! Palvelukin on parantunut huomattavasti. Vedän siis sanojani takaisin aiemmasta angstipostauksestani. Viimeisessä kuvassa muuten näkyy uudet ruusupuiset puikot, joihin sijoitin tänään. En löytänyt kotoa yhtään kokonaista settiä nelosen puikkoja! Missä hemmetissä ne kaikki ovat nykyään? Neliöpuikoistakin puuttuu yksi, enkä saa tyttösukkia siitä syystä valmiiksi. Ehkä tämä tarkoittaa sitä että siivota pitäisi. Tai sitten pitää ostaa uusia puikkoja.

5 kommenttia:

 1. Oi miten kivat kämmekkäät. Tuo sateenkaarineule on huippua

  VastaaPoista
 2. Kauniit nuo kämmekkäät, väri on tosi herkku. Itse olen pettynyt Novitan Puroon, se vasta oli epä-tasa-laatuista! Missähän maassa nuo Novitan langat oikeesti tehdään???

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kehuista!

  Jos Puro on esimerkkinsä Noro Kureyonin oloista, se on kovin vaihtelevaa paksuudeltaan. Pidän itse enemmän Norojen värin vaihteluista, ne ovat jotenkin harmonisemmat kuin Puron. Suomessahan noita ilmeisesti valmistetaan, Helsingissä. Ainakin siellä on tehdas.. Puro on jäänyt minulta hyllyyn mm. siksi että hinta-laatusuhde on ollut minusta vielä heikko.

  VastaaPoista
 4. Heips! SNY täällä huhuilee. Itse en ole 7-veikkaa ostanut pian vuoteen... mutta tuon valmistuspaikan korjaisin: Novitan tehdas on Korialla, ei siis enää pitkään aikaan Hgissä, eikä noista langoista murto-osaakaan tehdä siellä. Joissain on avainlippu, joissain ei, eikä näistä ns. erkkikään ota selvää missä mikäkin tehdään. Esim. Puro Batik ja Tico Tico ovat taatusti tuontitavaraa, en muista valmistajaa mutta olen nähnyt niin netissä kuin eri nimellä livenä. Puro taas muistuttaa minusta enemmän Sandnes Palettia kuin Kureyonia, ja Purokin on uskoakseni Novitan vyöttämää tuontilankaa. Sitäkin olen nähnyt muulla nimellä. Ei kuitenkaan ole Palettia, koska se taitaa kestää konepesun ja Puro taas huopuu älyttömästi.

  VastaaPoista
 5. Heips vaan SNY!
  Hyvä kun korjasit, mulla on vaan vanha tieto kun oon joskus siellä Lauttasaaren tehtaanmyymälässä käynyt ja piippu näkyy pitkälle.. Eli Novitakaan ei sitten ole suomalaisen työn puolestapuhuja. Noh, eipä enää harmita sekään että en niitä lankoja yleensä osta enkä suosittele. Täytyypä vilkuilla noita avainlippuja että löytyykö noista vanhoistakaan vyötteistä.

  VastaaPoista